Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez
2023. 01. 26.
4 perc olvasás

Forrás: Canva
Hol találhatunk inspirációt, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd? Összegyűjtöttünk több mint 15 olyan receptet a vasárnapi ebédhez, amely az első falatnál fogva elvarázsol, és mégis marad idő arra, hogy együtt élvezhessük a szabadnapot.
Vasárnaponként a családdal leülni az ebédlőasztalhoz és elfogyasztani a vasárnapi ebédet sokak számára egy kis ünnepet jelent, amikor a családi kapcsolatok a jó ételek társaságában erősödnek.
Tudjuk, hogy az ilyen pillanatok megérdemelnek egy jó és ízletes ételt. Ezért állítottunk össze egy gyűjteményt kipróbált és rendhagyó vasárnapi ebédreceptekből - csirkéből, sertésből, gyorsan és egyszerűen, hús nélkül és ünnepibb kivitelben. Nézd meg nagyszerű tippjeinket, hogy mit főzz vasárnapi ebédre.
Zöldséges ízorgia: Zöldbableves recept
Egy egészséges és laktató leves, amely tele van friss zöldségekkel.
Melegítő borsóleves: A téli időszakra
Egy olyan leves, amely tökéletesen alkalmazkodik a hideg téli napokhoz.
Jókai Bableves: A hagyományos magyar ízek találkozása
A bableves az egyik legrégebbi magyar étel, ami már a honfoglalás előtt is ismert volt.
Vadas Pörkölt - az igazi erdei ízek
Hagyományos magyar étel, ami az őszi-téli időszakban a családok kedvence.
Mennyei mézes-mustáros csirke
A mézes-mustáros csirke egy finom és egyszerűen elkészíthető étel, amely könnyen feldobja a vacsorákat. Sokféle körettel tálalható, és biztosan az egész család kedvence lesz. Próbáld ki te is!
Bácskai rizses hús
Finom és ízletes egytálétel, hús és rizskedvelőknek erősen ajánlott. Savanyúsággal kísérve tálalható.
Tökéletes pörkölt
Pörkölt nem csak marhahúsból, hanem sertés-, borjú-, csirkehúsból szintén készíthető. Azonba, ha az igazi élményre vágyunk, ezt a receptet kell választani.
Görög muszaka
A muszaka ízletes, tápláló és meleg étel, amit sokan szeretnek, és széles körben elterjedt a világon. Ebben az ételben a hús és a zöldség párosítását egy vastag sajtmártás koronázza meg.
Borsos tokány recept
A borsos tokány egy tradicionális magyar étel, ami általában marhahúsból készül.
Csirkepaprikás nokedlivel
Egy kiadós pörkölt bármilyen alkalomra tökéletes. Egyszerű elkészíeni, mégis gazdag ízvilágú, ezért az egész család imádja.
Hagyományos marhapörköl
A marhapörkölt a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, amelyet a családok szívesen fogyasztanak.
Gyors Ramen leves
A Ramen egy hagyományos japán tésztaleves, amelyet különféle hússal, zöldségekkel és tojással gazdagítanak. Ezúttal a leggyorsabb változata kerül bemutatásra.
Rizses Hús - az ízletes és tápláló csemege
Egy klasszikus étel, ami szinte az összes kultúrában megtalálható.
Chilis bab egyszerűen
Chilis bab, mexikói bab, chili sin carne! Ennek az egytálételnek az elkészítésével egy csepp mexikót varázsolhatunk asztalunkra. Készülhet csípős verzióban is, ez esetben erősen ajánlott tejföl kíséretében fogyasztani.
Egyszerű fasírt
A fasírtban több a lehetőség mint azt előre gondolnánk. Nem csupán egy melegen, hidegen, rengeteg féle körettel fogyasztható főételről van szó, de akár party falatkákként is felszolgálhatjuk a kis golyócskákat. Minden csak a formázáson múlik!