HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Csirkepaprikás nokedlivel

Egy kiadós pörkölt bármilyen alkalomra tökéletes. Egyszerű elkészíeni, mégis gazdag ízvilágú, ezért az egész család imádja.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
4

Csirkepaprikás

  • 4 ks csirkecomb felső és alsó Hozzáadott
  • 50 dkg csirkemellfilé Hozzáadott
  • 2 ks nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 2 tk fűszerpaprika Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • ételízesítő ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 ek napraforgó olaj Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 ek púpozott finomliszt Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott

Nokedli

  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 40 dkg liszt Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Kezdjük a csirkecomb, a csirkemell és a lilahagyma megtisztításával és előkészítésével. A lilahagymát apró kockákra, a csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk.

2. Lépés

Egy lábosban a hagymát olajon áttetszőre pároljuk, majd levesszük a tűzről és megszórjuk paprikával. Jól összekeverjük, hozzáadjuk az 1dl vizet és a fűszereket.

3. Lépés

Tegyük vissza az edényt a hőre, és adjuk hozzá a csirkecombokat és a feldarabolt csirkemellet. Forgassuk meg a húsokat, hogy a fűszerek minden oldalt lefedjenek, majd adjuk hozzá a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Lefedve pároljuk a saját levében, és ha szükséges adjunk hozzá vizet.

4. Lépés

Amíg a csirke sül, keverjük össze a lisztet a tejföllel és adjunk hozzá egy kis paprikát. Hígítsuk fel egy kicsit a főzőlével, és keverjük a tejföllel csomómentesre.

5. Lépés

Ha a csirkecomb és a mell megpuhult, hozzáadjuk a tejfölös keveréket, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha szükséges, fűszerezzük.

6. Lépés

A nokedlihez a hozzávalókat fakanállal enyhén csomós masszává keverjük.

7. Lépés

Forraljunk fel 4-5 liter vizet egy csipet sóval és 2 evőkanál olajjal.

8. Lépés

Nokedliszaggató segítségével csepegtessük a keveréket a forrásban lévő vízbe, majd amikor a nokedlidarabok a felszínre úsznak, egy szűrővel szedjük ki őket.

9. Lépés

Tálaljuk a csirkepaprikást a nokedlivel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új