Forrás: Pexels
Csirkepaprikás nokedlivel
Egy kiadós pörkölt bármilyen alkalomra tökéletes. Egyszerű elkészíeni, mégis gazdag ízvilágú, ezért az egész család imádja.
Hozzávalók
Csirkepaprikás
- 4 ks csirkecomb felső és alsó
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 ks nagy vöröshagyma
- 1 ks nagy paradicsom
- 1 ks Paprika
- 2 tk fűszerpaprika
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj
- 3 dl tejföl
- 2 ek púpozott finomliszt
- 1 dl víz
Nokedli
- 1 ks tojás
- 1 tk só
- 40 dkg liszt
- 3 dl víz
Eljárás
Kezdjük a csirkecomb, a csirkemell és a lilahagyma megtisztításával és előkészítésével. A lilahagymát apró kockákra, a csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk.
Egy lábosban a hagymát olajon áttetszőre pároljuk, majd levesszük a tűzről és megszórjuk paprikával. Jól összekeverjük, hozzáadjuk az 1dl vizet és a fűszereket.
Tegyük vissza az edényt a hőre, és adjuk hozzá a csirkecombokat és a feldarabolt csirkemellet. Forgassuk meg a húsokat, hogy a fűszerek minden oldalt lefedjenek, majd adjuk hozzá a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Lefedve pároljuk a saját levében, és ha szükséges adjunk hozzá vizet.
Amíg a csirke sül, keverjük össze a lisztet a tejföllel és adjunk hozzá egy kis paprikát. Hígítsuk fel egy kicsit a főzőlével, és keverjük a tejföllel csomómentesre.
Ha a csirkecomb és a mell megpuhult, hozzáadjuk a tejfölös keveréket, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha szükséges, fűszerezzük.
A nokedlihez a hozzávalókat fakanállal enyhén csomós masszává keverjük.
Forraljunk fel 4-5 liter vizet egy csipet sóval és 2 evőkanál olajjal.
Nokedliszaggató segítségével csepegtessük a keveréket a forrásban lévő vízbe, majd amikor a nokedlidarabok a felszínre úsznak, egy szűrővel szedjük ki őket.
Tálaljuk a csirkepaprikást a nokedlivel.