HIRDETŐ
Rizses Hús - az ízletes és tápláló csemege
Egy klasszikus étel, ami szinte az összes kultúrában megtalálható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 1 Csésze Rizs
- 2 Csésze víz
- 1 evőkanál olaj
- 1 Fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma pürésítve
- 1⁄2 kg darált hús marhahús
- sertéshús vagy csirkehús
- 1⁄4 Csésze szezámmag
- 1⁄4 Csésze szójaszósz
- 1⁄4 Csésze rizsesszó
- 1⁄4 Csésze apróra vágott koriander
- és Só bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A rizst főzzük 2 csésze vízben, amíg puhává nem válik. Hagyjuk hűlni.
2. Lépés
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és pirítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Lépés
Adjuk hozzá a darált húst, és süssük, amíg szép aranybarna nem lesz.
4. Lépés
Adjuk hozzá a szezámmagot, szójaszószt, rizsesszót, koriandert és a rizst. Jól keverjük össze.
5. Lépés
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
6. Lépés
Készítsük el a rizses húst, amíg meleg.
7. Lépés
Tálaljuk melegen, ha kívánjuk, apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva.