HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Bácskai rizses hús
Finom és ízletes egytálétel, hús és rizskedvelőknek erősen ajánlott. Savanyúsággal kísérve tálalható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg sertéshús
- 2 nagyobb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks Paprika
- 1 ks paradicsom
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 bögre Rizs
- só és bors ízlés szerint
- olaj
HIRDETŐ
Eljárás
100 perc.
1. Lépés
A húst kockákra vágjuk, sózzuk borsozzuk, a zöldségeket szintén felszeleteljük. A hagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk.
2. Lépés
Egy nagyobb lábosban felhevítünk egy kevés olajat, megpirítjuk rajta a húst, majd a hagymát, fokhagymát.
3. Lépés
A többi zöldséget is hozzáadjuk és összekeverjük. Megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Körülbelül 1,5 óra alatt megfőzzük.
4. Lépés
A rizst egy külön lábasban főzzük meg, amikor elkészült, összekverjük a hússal.