HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Görög muszaka

A muszaka ízletes, tápláló és meleg étel, amit sokan szeretnek, és széles körben elterjedt a világon. Ebben az ételben a hús és a zöldség párosítását egy vastag sajtmártás koronázza meg.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg darálthús Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva Hozzáadott
  • 2 ks cukkini felszeletelve Hozzáadott
  • 2 ks padlizsán felszeletelve Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 12 doboz sajtmártás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • római kömény Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

230 perc.
1. Lépés

A húst apróra vágjuk, és összekeverjük a vöröshagymával, fokhagymával, sóval, borssal és római köménnyel.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húst megpirítjuk.

3. Lépés

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük a cukkinit és padlizsánt is.

4. Lépés

Egy római edényt előkészítünk a sütéshez (kivajazzuk, kilisztezzük), és egyenletesen belerakjuk a húst, a cukkinit és a padlizsánt.

5. Lépés

A sajtmártást elkeverjük a tojással, és ráöntjük a húsos-zöldséges töltelékre.

6. Lépés

Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük 25-30 percet, amíg a teteje aranybarna és ropogós lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új