HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Görög muszaka

A muszaka ízletes, tápláló és meleg étel, amit sokan szeretnek, és széles körben elterjedt a világon. Ebben az ételben a hús és a zöldség párosítását egy vastag sajtmártás koronázza meg.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg darálthús Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva Hozzáadott
  • 2 ks cukkini felszeletelve Hozzáadott
  • 2 ks padlizsán felszeletelve Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 12 doboz sajtmártás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • római kömény Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

230 perc.
1. Lépés

A húst apróra vágjuk, és összekeverjük a vöröshagymával, fokhagymával, sóval, borssal és római köménnyel.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húst megpirítjuk.

3. Lépés

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük a cukkinit és padlizsánt is.

4. Lépés

Egy római edényt előkészítünk a sütéshez (kivajazzuk, kilisztezzük), és egyenletesen belerakjuk a húst, a cukkinit és a padlizsánt.

5. Lépés

A sajtmártást elkeverjük a tojással, és ráöntjük a húsos-zöldséges töltelékre.

6. Lépés

Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük 25-30 percet, amíg a teteje aranybarna és ropogós lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek