HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Görög muszaka
A muszaka ízletes, tápláló és meleg étel, amit sokan szeretnek, és széles körben elterjedt a világon. Ebben az ételben a hús és a zöldség párosítását egy vastag sajtmártás koronázza meg.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 1 kg darálthús
- 1 Fej nagy vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 ks cukkini felszeletelve
- 2 ks padlizsán felszeletelve
- 2 ks tojás
- 1⁄2 doboz sajtmártás
- só
- bors
- római kömény
- olaj
HIRDETŐ
Eljárás
230 perc.
1. Lépés
A húst apróra vágjuk, és összekeverjük a vöröshagymával, fokhagymával, sóval, borssal és római köménnyel.
2. Lépés
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húst megpirítjuk.
3. Lépés
Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük a cukkinit és padlizsánt is.
4. Lépés
Egy római edényt előkészítünk a sütéshez (kivajazzuk, kilisztezzük), és egyenletesen belerakjuk a húst, a cukkinit és a padlizsánt.
5. Lépés
A sajtmártást elkeverjük a tojással, és ráöntjük a húsos-zöldséges töltelékre.
6. Lépés
Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük 25-30 percet, amíg a teteje aranybarna és ropogós lesz.