HIRDETŐ
Zöldséges ízorgia: Zöldbableves recept
Egy egészséges és laktató leves, amely tele van friss zöldségekkel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Csomag zöldbab g
- 2 és karalábé megtisztítva kockázva
- 2 és krumpli megtisztítva kockázva
- 1 és zeller megtisztítva kockázva
- 1 és vöröshagyma megtisztítva apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma pürésítve
- 4 Csésze húsleves
- 2 Csésze víz
- 1 evőkanál liszt
- 1⁄4 Csésze tejföl
- és Só bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A zöldbabot, karalábét, krumplit, zellert, vöröshagymát és fokhagymát egy nagy edénybe helyezzük.
2. Lépés
Adjunk hozzá 4 csésze húsleveset és 2 csésze vizet.
3. Lépés
Forraljuk fel, és főzzük fedő alatt, amíg a zöldségek puhaak lesznek.
4. Lépés
Keverjünk össze egy evőkanál lisztet és 1/4 csésze tejfölt, és adjuk hozzá a leveshez, keverjük jól, hogy elkerüljük a csomók képződését.
5. Lépés
Főzzük még egy percig, hogy a leves sűrűbb legyen.
6. Lépés
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
7. Lépés
Tálaljuk melegen, és díszítsük apróra vágott petrezselyemmel, ha szeretnénk.