HIRDETŐ

Hagyományos marhapörköl

A marhapörkölt a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, amelyet a családok szívesen fogyasztanak.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg marhahús comb Hozzáadott
  • lapocka Hozzáadott
  • stb Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 vöröshagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma pürésítve Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 12 Csésze vörösbor Hozzáadott
  • 2 Csésze húsleves Hozzáadott
  • 12 Csésze paradicsompüré Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • és Só bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A húst vágd kisebb darabokra, és sózd, borsozd ízlés szerint.

2. Lépés

A húst forgasd bele az olajba egy nagy serpenyőben, és süsd meg minden oldalát.

3. Lépés

Vegyél ki a húst a serpenyőből, és tedd félre.

4. Lépés

Adj hozzá a vöröshagymát és fokhagymát a serpenyőhöz, és süsd meg őket, amíg puha lesz.

5. Lépés

Adj hozzá a paprikát, és keverd össze.

6. Lépés

Adj hozzá a vörösbort, a húslevest, a paradicsompürét és a lisztet, és keverd össze.

7. Lépés

Tedd vissza a húst a serpenyőbe, és lassú tűzön főzd, fedő alatt, kb. 2,5-3 órán át, amíg a hús omlós lesz.

8. Lépés

Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.

9. Lépés

Tálaljátok rizzsel, galuskával, vagy krumplipürével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új