Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

3 perc olvasás

Forrás: m.kucova from canva

A karácsonyi mézeskalács a karácsony elválaszthatatlan szimbóluma, ezért különleges helyet foglal el az ünnepi asztalon. Mit tegyünk, hogy a mézeskalács sütés után puha maradjon, és hogyan tároljuk megfelelően? Íme 7 tipp, hogy karácsony estéjéig puha maradjon.

HIRDETŐ

Bevált recept

Mézeskalács sütésénél az alapszabály az, hogy jó és bevált receptet válasszunk. Az alábbiakban kiválasztottunk néhány ízletes receptet puha mézeskalácshoz.

Puha mézeskalács
Videorecept

Puha mézeskalács

VedresB

A mézeskalács finom és nagyon mutatós, nem csak ajándéknak tökéletes, dekorációs elemként is funkcionálhat.

Mutasd a receptet

Mézeskalács recept

Ebina

Verhetetlen karácsonyi klasszikus! Akár a fenyőfát szeretnénk díszíteni vele, akár az ünnepi asztalra szánjuk édességként, ez a recept garantáltan segít a tökéletes mézeskalács megalkotásában.

Mutasd a receptet

Mézeskalács házikó

S.Hanna

Minden karácsony alkalmával elkészítem ezt a mézeskalács házikót a gyerekekkel. Nagyon szeretik a közös sütögetést, és persze az eredményt is lelkesen díszítik. Minden évben készítünk egyet, és minden alkalommal megállapítom, hogy éppúgy élvezem a folyamatot, mint a végeredményt.

Mutasd a receptet

Karácsonyi mézeskalács

S.Hanna

Fogadjátok szeretettel ezt a bevált karácsonyi mézeskalács receptet, amit éveken át használunk a családban. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a mézes ízeket és a karácsonyi hangulatot.

Mutasd a receptet
HIRDETŐ

A mézeskalács tészta nyújtása

A tészta ideális vastagsága 3-5 mm legyen. A túl vékony tészta gyorsan megkeményedhet, és rosszabb esetben gyorsabban megéghet.

Figyeljen a liszt mennyiségére

A tészta sodrásakor figyeljünk a liszt mennyiségére - minél több lisztet adunk hozzá, annál valószínűbb, hogy a mézeskalács kemény lesz sütéskor. Ha aggódik, két fólia között is kinyújthatja a tésztát.

Óvakodjon a mézeskalács túlsütésétől

A mézeskalácsot csak rövid ideig, 180 fokon szabad sütni. Sütés közben megpuhulnak és megnő a térfogatuk. Ha a mézeskalács megfelelően megsült, teljesen átsült, és vágáskor könnyen kivehető a formából.

Mézeskalács figurák

S.Hanna

A mézeskalács figurák roppant kreatív, látványos és természetesen finom sütik, melyekkel az ünnepi hangulatot könnyedén varázsolhatjuk a házunkba. Az én gyerekeim mindig nagy lelkesedéssel vesznek részt a készítésükben. A figurák formáját és díszítését persze a fantáziánkra bízom!

Mutasd a receptet

Mézeskalács fűszerkeverék házilag

S.Hanna

A mézeskalács-fűszerkeverék házilag történő elkészítése a karácsonyi sütögetés egyik szerves része. A házi keverés nyújtotta aroma és frissesség felülmúlhatatlan.

Mutasd a receptet

Vesd be a befőttesüveget

Tárolja a mézeskalácsot tiszta kartondobozban, üvegedényben vagy konzervdobozban, hűvös, száraz helyen. A megkeményedett mézeskalácsokhoz használjon zacskót, amely több napig eltartható.

Tedd az almát a dobozba

Ezzel az ügyes trükkel könnyen megakadályozhatod, hogy a mézeskalács tészta megkeményedjen. Csak tegyél a dobozba egy felszeletelt almát, egy túlérett banánt vagy egy szelet friss kenyeret. Így a tészta nedves marad, a mézeskalács pedig szép puha.

Az utolsó lehetőség

Ha a mézeskalács a sütés után megkeményedett, megpróbálkozhatsz egy utolsó lehetőséggel. Tegye őket a sütőbe egy rácsra egy sütőlemez fölé forró vízzel. Tíz perc múlva nyissa ki a sütőt, vegye ki a mézeskalácsokat, és hagyja megszáradni őket.

Támogatás azoknak, akik szeretnek főzni

Remek receptek, hasznos tippek és tippek és rengeteg inspiráció. Csatlakozz azokhoz, akik szeretnek főzni, és találd meg a választ a kérdésre: mit főzök ma?

HIRDETŐ