HIRDETŐ

Forrás: canva

Mézeskalács figurák

A mézeskalács figurák roppant kreatív, látványos és természetesen finom sütik, melyekkel az ünnepi hangulatot könnyedén varázsolhatjuk a házunkba. Az én gyerekeim mindig nagy lelkesedéssel vesznek részt a készítésükben. A figurák formáját és díszítését persze a fantáziánkra bízom!

HIRDETŐ
Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

A recept ebben a cikkben található

Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 tasak sütőpor Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál Méz Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 evőkanál gyömbér Hozzáadott
  • Porcukor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdd azzal, hogy a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukor, fahéj, szegfűszeg és gyömbér) összekevered egy nagy tálban. Figyelj arra, hogy jól eldolgozd őket, hogy az ízek jól összeérjenek.

2. Lépés

Ezután add hozzá a tojást, a mézet és a vajat. Mindig használj friss tojást és minél természetesebb mézet a legjobb ízélményért!

3. Lépés

Gyúrd össze a tésztát, majd tedd hűtőbe legalább fél órára, hogy könnyebben formázható legyen. Ebben az időben előmelegítheted a sütőt.

4. Lépés

Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, majd használj különböző formájú kiszúrókat a figurák kialakításához. Ne félj kreatívnak lenni, bármilyen forma működik, legyen az hóember, csillag, vagy akár karácsonyfa!

5. Lépés

Süsd őket 180°C-on 10-15 perc alatt aranysárgára. A végeredményül kapott mézeskalács figurákat porcukorral szórhatod meg, és ízlésed szerint díszítheted. Figyelj arra, hogy teljesen kihűljenek, mielőtt felveszed őket a tálcára - könnyen eltörhetnek, ha még melegek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új