HIRDETŐ

Forrás: canva

Mézeskalács fűszerkeverék házilag

A mézeskalács-fűszerkeverék házilag történő elkészítése a karácsonyi sütögetés egyik szerves része. A házi keverés nyújtotta aroma és frissesség felülmúlhatatlan.

HIRDETŐ
Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

A recept ebben a cikkben található

Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 evőkanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűbors Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt cardamom (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Az elkészítés roppant egyszerű, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat. Ajánlott mindig friss alapanyagokat használnunk.

2. Lépés

Az őrölt fahéj adja a mézeskalács fűszer alapját, ezért ebből szoktam a legtöbbet tenni a keverékbe.

3. Lépés

A gyömbér a pikáns ízért felelős. Ha éppen karácsonyra készülünk, akkor érdemes friss gyömbért is felhasználnunk, hogy kicsit karcosabb legyen a végeredmény.

4. Lépés

A szegfűbors és szegfűszeg adja a mézeskalács klasszikus ünnepi ízét. Ha viszont valaki nem szereti ezeket az ízeket, érdemes csökkenteni mennyiségüket, mert erősek lehetnek.

5. Lépés

Végül a cardamom opcionális hozzávaló, ami a keveréket egyedivé teszi. Annak ellenére, hogy ez a fűszer nem szokásos a mézeskalács-fűszerek között, az enyhe fűszeres-citromos íze képes különlegessé tenni a végső süteményt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek