HIRDETŐ

Forrás: canva

Mézeskalács fűszerkeverék házilag

A mézeskalács-fűszerkeverék házilag történő elkészítése a karácsonyi sütögetés egyik szerves része. A házi keverés nyújtotta aroma és frissesség felülmúlhatatlan.

HIRDETŐ
Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

A recept ebben a cikkben található

Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 evőkanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűbors Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt cardamom (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Az elkészítés roppant egyszerű, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat. Ajánlott mindig friss alapanyagokat használnunk.

2. Lépés

Az őrölt fahéj adja a mézeskalács fűszer alapját, ezért ebből szoktam a legtöbbet tenni a keverékbe.

3. Lépés

A gyömbér a pikáns ízért felelős. Ha éppen karácsonyra készülünk, akkor érdemes friss gyömbért is felhasználnunk, hogy kicsit karcosabb legyen a végeredmény.

4. Lépés

A szegfűbors és szegfűszeg adja a mézeskalács klasszikus ünnepi ízét. Ha viszont valaki nem szereti ezeket az ízeket, érdemes csökkenteni mennyiségüket, mert erősek lehetnek.

5. Lépés

Végül a cardamom opcionális hozzávaló, ami a keveréket egyedivé teszi. Annak ellenére, hogy ez a fűszer nem szokásos a mézeskalács-fűszerek között, az enyhe fűszeres-citromos íze képes különlegessé tenni a végső süteményt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új