HIRDETŐ

Mézeskalács recept

Verhetetlen karácsonyi klasszikus! Akár a fenyőfát szeretnénk díszíteni vele, akár az ünnepi asztalra szánjuk édességként, ez a recept garantáltan segít a tökéletes mézeskalács megalkotásában.

HIRDETŐ
Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

A recept ebben a cikkben található

Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 512 csésze liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 112 teáskanál só Hozzáadott
  • 2 teáskanál gyömbérpor Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál frissen reszelt szerecsendió Hozzáadott
  • 1 Csésze vaj Hozzáadott
  • 1 Csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Egy tálba keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket.

2. Lépés

A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adagoljuk hozzá a tojásokat is, és keverjük tovább. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, és dolgozzuk össze. A tésztát osszuk 3 részre, majd csomagoljuk be és tegyük hűtőbe 1 órára.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztáinkat nyújtsuk 2 cm vastagságúra, majd szaggassuk ki a formáinkkal és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Lépés

10-15 perc alatt készre sülnek, utána hagyjuk mindet szobahőmérskéleten kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek