HIRDETŐ
Mézeskalács recept
Verhetetlen karácsonyi klasszikus! Akár a fenyőfát szeretnénk díszíteni vele, akár az ünnepi asztalra szánjuk édességként, ez a recept garantáltan segít a tökéletes mézeskalács megalkotásában.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
30
- 51⁄2 csésze liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 11⁄2 teáskanál só
- 2 teáskanál gyömbérpor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
- 1 Csésze vaj
- 1 Csésze kristálycukor
- 2 tojás
- 1 Csésze méz
HIRDETŐ
Eljárás
100 perc.
1. Lépés
Egy tálba keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket.
2. Lépés
A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adagoljuk hozzá a tojásokat is, és keverjük tovább. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, és dolgozzuk össze. A tésztát osszuk 3 részre, majd csomagoljuk be és tegyük hűtőbe 1 órára.
3. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztáinkat nyújtsuk 2 cm vastagságúra, majd szaggassuk ki a formáinkkal és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
4. Lépés
10-15 perc alatt készre sülnek, utána hagyjuk mindet szobahőmérskéleten kihűlni.