HIRDETŐ

Mézeskalács recept

Verhetetlen karácsonyi klasszikus! Akár a fenyőfát szeretnénk díszíteni vele, akár az ünnepi asztalra szánjuk édességként, ez a recept garantáltan segít a tökéletes mézeskalács megalkotásában.

HIRDETŐ
Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

A recept ebben a cikkben található

Puha karácsonyi mézeskalács: 7 kipróbált és bevált tipp az elkészítésükhöz

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 512 csésze liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 112 teáskanál só Hozzáadott
  • 2 teáskanál gyömbérpor Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál frissen reszelt szerecsendió Hozzáadott
  • 1 Csésze vaj Hozzáadott
  • 1 Csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Egy tálba keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket.

2. Lépés

A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adagoljuk hozzá a tojásokat is, és keverjük tovább. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, és dolgozzuk össze. A tésztát osszuk 3 részre, majd csomagoljuk be és tegyük hűtőbe 1 órára.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztáinkat nyújtsuk 2 cm vastagságúra, majd szaggassuk ki a formáinkkal és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Lépés

10-15 perc alatt készre sülnek, utána hagyjuk mindet szobahőmérskéleten kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új