HIRDETŐ
Jókai Bableves: A hagyományos magyar ízek találkozása
A bableves az egyik legrégebbi magyar étel, ami már a honfoglalás előtt is ismert volt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 1 kg bab főtt
- 1 ks közepes méretű hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szelet kolbász
- 1 Csésze tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál Paprika
- 1 evőkanál só
- 1⁄2 evőkanál őrölt bors
- 2 dl tej
- 1 evőkanál reszelt sajt
- és petrezselyem zsír a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és zsíron megdinszteljük.
2. Lépés
Hozzáadjuk a kolbászt és a főtt babot, és jól összeforgatjuk.
3. Lépés
Keverjük hozzá a lisztet, a paprikát, a sót és a borsot, és addig főzzük, amíg a hús és a bab puhává válik.
4. Lépés
Adjuk hozzá a tejfölt és annyi tejet, amennyit szükséges, hogy a megfelelő krémességű legyen.
5. Lépés
Tálaljuk melegen, reszelt sajttal, petrezselyemmel.