HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Chilis bab egyszerűen

Chilis bab, mexikói bab, chili sin carne! Ennek az egytálételnek az elkészítésével egy csepp mexikót varázsolhatunk asztalunkra. Készülhet csípős verzióban is, ez esetben erősen ajánlott tejföl kíséretében fogyasztani.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 ks chili paprika Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 evúkanál cukor Hozzáadott
  • 1 kiskanál balzsamecet Hozzáadott
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 400 g vörös bab konzerv Hozzáadott
  • 400 g paradicsom konzerv Hozzáadott
  • 12 kiskanál Hozzáadott
  • 300 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 kikanál szárított majoránna Hozzáadott
  • 1 kiskanál kakaópor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A hagymákat felaprítjuk, serpenyőben üvegesre pároljuk.

2. Lépés

A pirospaprikát felkockázzuk, a fokhagymát és a chilipaprikát apróra vágjuk, majd az egészet a hagymára dobjuk és összekeverjük.

3. Lépés

Megszórjuk a római köménnyel, cukorral és meglocsoljuk a balzsemecettel.

4. Lépés

Hozzáadjuk a darált marhahúst. Folyamatosan kevergetjük, hogy apró darabokra essen.

5. Lépés

Ráöntjük a lecsepegtetett babkonzervet és a paradicsom konzervet, majd felöntjük alaplével. Rászórjuk a majorannát és a kakaót, és alacsony lángon, fedő alatt 25 perc alatt megfőzzük. Időnként ajánlott átkeverni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új