Forrás: Pixabay
Chilis bab egyszerűen
Chilis bab, mexikói bab, chili sin carne! Ennek az egytálételnek az elkészítésével egy csepp mexikót varázsolhatunk asztalunkra. Készülhet csípős verzióban is, ez esetben erősen ajánlott tejföl kíséretében fogyasztani.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 ks hagyma
- 2 ks chili paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evúkanál cukor
- 1 kiskanál balzsamecet
- 500 g darált marhahús
- 400 g vörös bab konzerv
- 400 g paradicsom konzerv
- 1⁄2 kiskanál só
- 300 ml marhahúsleves
- 1 kikanál szárított majoránna
- 1 kiskanál kakaópor
Eljárás
A hagymákat felaprítjuk, serpenyőben üvegesre pároljuk.
A pirospaprikát felkockázzuk, a fokhagymát és a chilipaprikát apróra vágjuk, majd az egészet a hagymára dobjuk és összekeverjük.
Megszórjuk a római köménnyel, cukorral és meglocsoljuk a balzsemecettel.
Hozzáadjuk a darált marhahúst. Folyamatosan kevergetjük, hogy apró darabokra essen.
Ráöntjük a lecsepegtetett babkonzervet és a paradicsom konzervet, majd felöntjük alaplével. Rászórjuk a majorannát és a kakaót, és alacsony lángon, fedő alatt 25 perc alatt megfőzzük. Időnként ajánlott átkeverni.