HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Borsos tokány recept

A borsos tokány egy tradicionális magyar étel, ami általában marhahúsból készül.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg marhahús Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 dl vörösbor Hozzáadott
  • 2 dl alaplé Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • cukor ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk, és megsózzuk.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

3. Lépés

Az olajat felmelegítjük egy lábasban, és hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát, és jól összekeverjük.

5. Lépés

Hozzáadjuk a húst, és jól átforgatjuk benne, hogy minden oldala megpárolódjon.

6. Lépés

Hozzáadjuk a vörösbort és az alaplevet és jól összekeverjük.

7. Lépés

Hozzáadjuk az őrölt borsot és a cukrot, és ízlés szerint sózzuk.

8. Lépés

Fedő alatt, kis lángon pároljuk, amíg a hús puha lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek