HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Borsos tokány recept

A borsos tokány egy tradicionális magyar étel, ami általában marhahúsból készül.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg marhahús Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 dl vörösbor Hozzáadott
  • 2 dl alaplé Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • cukor ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk, és megsózzuk.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

3. Lépés

Az olajat felmelegítjük egy lábasban, és hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát, és jól összekeverjük.

5. Lépés

Hozzáadjuk a húst, és jól átforgatjuk benne, hogy minden oldala megpárolódjon.

6. Lépés

Hozzáadjuk a vörösbort és az alaplevet és jól összekeverjük.

7. Lépés

Hozzáadjuk az őrölt borsot és a cukrot, és ízlés szerint sózzuk.

8. Lépés

Fedő alatt, kis lángon pároljuk, amíg a hús puha lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új