HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Borsos tokány recept
A borsos tokány egy tradicionális magyar étel, ami általában marhahúsból készül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg marhahús
- 2 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl vörösbor
- 2 dl alaplé
- 1 evőkanál Paprika
- 1 teáskanál őrölt bors
- só
- cukor ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A húst kockákra vágjuk, és megsózzuk.
2. Lépés
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
3. Lépés
Az olajat felmelegítjük egy lábasban, és hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük.
4. Lépés
Hozzáadjuk a paprikát, és jól összekeverjük.
5. Lépés
Hozzáadjuk a húst, és jól átforgatjuk benne, hogy minden oldala megpárolódjon.
6. Lépés
Hozzáadjuk a vörösbort és az alaplevet és jól összekeverjük.
7. Lépés
Hozzáadjuk az őrölt borsot és a cukrot, és ízlés szerint sózzuk.
8. Lépés
Fedő alatt, kis lángon pároljuk, amíg a hús puha lesz.