HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű fasírt

A fasírtban több a lehetőség mint azt előre gondolnánk. Nem csupán egy melegen, hidegen, rengeteg féle körettel fogyasztható főételről van szó, de akár party falatkákként is felszolgálhatjuk a kis golyócskákat. Minden csak a formázáson múlik!

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 2 kg darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 kiskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 4 szelet kenyér Hozzáadott
  • 8 tojás Hozzáadott
  • 1 közepes hagyma Hozzáadott
  • 6 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • zsír vagy olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Legjobb, ha kissé szikkadt kenyérrel dolgozunk. Ezeket szükséges vízbe áztatni, majd jól kicsavarni. Egy tálban összekeverjük az áztatott kenyeret a darált hússal.

2. Lépés

Beleütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk. A felkockázott hagymát, és az aprított fokhagymát is hozzáadjuk.

3. Lépés

Bele lehet keverni kb.50 g zsemlemorzsát, ha szükséges, hogy sűrűbb húst kapjunk. Összegyúrjuk az egészet.

4. Lépés

Golyókat formálunk és zsemlemorzsába forgatjük őket.

5. Lépés

Kizsírozott, vagy olajozott tepsire helyezve 180 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt aranybarnára sütjük a fasírtokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új