Forrás: Pixabay
Egyszerű fasírt
A fasírtban több a lehetőség mint azt előre gondolnánk. Nem csupán egy melegen, hidegen, rengeteg féle körettel fogyasztható főételről van szó, de akár party falatkákként is felszolgálhatjuk a kis golyócskákat. Minden csak a formázáson múlik!
Hozzávalók
- 2 kg darált sertéshús
- 1 evőkanál só
- 1 kiskanál őrölt fekete bors
- 4 szelet kenyér
- 8 tojás
- 1 közepes hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 100 g zsemlemorzsa
- zsír vagy olaj a sütéshez
Eljárás
Legjobb, ha kissé szikkadt kenyérrel dolgozunk. Ezeket szükséges vízbe áztatni, majd jól kicsavarni. Egy tálban összekeverjük az áztatott kenyeret a darált hússal.
Beleütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk. A felkockázott hagymát, és az aprított fokhagymát is hozzáadjuk.
Bele lehet keverni kb.50 g zsemlemorzsát, ha szükséges, hogy sűrűbb húst kapjunk. Összegyúrjuk az egészet.
Golyókat formálunk és zsemlemorzsába forgatjük őket.
Kizsírozott, vagy olajozott tepsire helyezve 180 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt aranybarnára sütjük a fasírtokat.