HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Mennyei mézes-mustáros csirke

A mézes-mustáros csirke egy finom és egyszerűen elkészíthető étel, amely könnyen feldobja a vacsorákat. Sokféle körettel tálalható, és biztosan az egész család kedvence lesz. Próbáld ki te is!

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg csirkemellfilé Hozzáadott
  • 6 ek napraforgó olaj Hozzáadott
  • 5 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • 100 g Dijoni mustár Hozzáadott
  • 100 g méz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks nagy fehér hagyma Hozzáadott
  • petrezselyem ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a tejszínt és a mustárt, sózzuk, borsozzuk. Félretesszük a keveréket.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és a csíkokra vágott csirkemellet készre sütjük. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és tegyük félre.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben 3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott fehérhagymát és fokhagymát.

4. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a mustáros-tejszínes keveréket, főzzük össze néhány percig, majd keverjük hozzá a mézet is. Forraljuk fel a keveréket, majd tegyük vissza a csirkét is a serpenyőbe.

5. Lépés

Addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, majd levesszük a tűzről. Tálaláskor rászórjuk a petrezselymet. Tálaljuk a mézes mustáros csirkét párolt rizzsel vagy más körettel, ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új