Forrás: Vecteezy
Mennyei mézes-mustáros csirke
A mézes-mustáros csirke egy finom és egyszerűen elkészíthető étel, amely könnyen feldobja a vacsorákat. Sokféle körettel tálalható, és biztosan az egész család kedvence lesz. Próbáld ki te is!
Hozzávalók
- 1 kg csirkemellfilé
- 6 ek napraforgó olaj
- 5 dl főzőtejszín
- 100 g Dijoni mustár
- 100 g méz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ks nagy fehér hagyma
- petrezselyem ízlés szerint
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a tejszínt és a mustárt, sózzuk, borsozzuk. Félretesszük a keveréket.
Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és a csíkokra vágott csirkemellet készre sütjük. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és tegyük félre.
Ugyanebben a serpenyőben 3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott fehérhagymát és fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a mustáros-tejszínes keveréket, főzzük össze néhány percig, majd keverjük hozzá a mézet is. Forraljuk fel a keveréket, majd tegyük vissza a csirkét is a serpenyőbe.
Addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, majd levesszük a tűzről. Tálaláskor rászórjuk a petrezselymet. Tálaljuk a mézes mustáros csirkét párolt rizzsel vagy más körettel, ízlés szerint.