HIRDETŐ
Vadas Pörkölt - az igazi erdei ízek
Hagyományos magyar étel, ami az őszi-téli időszakban a családok kedvence.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 1 kg vadas nyúl
- vaddisznó
- muflon
- stb
- 4 nagy vöröshagyma apróra vágva
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt fokhagyma
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1⁄2 Csésze vörösbor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsír
- 2 Csésze savanyú káposzta
- és Só bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
A vadat kockázzuk fel és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2. Lépés
A zsírt egy nagy fazékban melegítsük fel, és pirítsuk meg benne a vadat.
3. Lépés
Adjuk hozzá a vöröshagymát és fűszereket, és pirítsuk tovább, amíg a hagyma üveges lesz.
4. Lépés
Adjunk hozzá a lisztet és keverjük össze, majd öntsük rá a vörösbor és 2 csésze víz.
5. Lépés
Fedjük le a fazekat, és főzzük alacsony lángon 2-3 órán keresztül, amíg a vad puha lesz.
6. Lépés
Adjunk hozzá a savanyú káposztát, és főzzük tovább 30 percig.
7. Lépés
Tálaljuk melegen, pirított kenyérrel és petrezselyemmel.