HIRDETŐ

Vadas Pörkölt - az igazi erdei ízek

Hagyományos magyar étel, ami az őszi-téli időszakban a családok kedvence.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg vadas nyúl Hozzáadott
  • vaddisznó Hozzáadott
  • muflon Hozzáadott
  • stb Hozzáadott
  • 4 nagy vöröshagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fokhagyma Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 Csésze vörösbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 Csésze savanyú káposzta Hozzáadott
  • és Só bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A vadat kockázzuk fel és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

2. Lépés

A zsírt egy nagy fazékban melegítsük fel, és pirítsuk meg benne a vadat.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vöröshagymát és fűszereket, és pirítsuk tovább, amíg a hagyma üveges lesz.

4. Lépés

Adjunk hozzá a lisztet és keverjük össze, majd öntsük rá a vörösbor és 2 csésze víz.

5. Lépés

Fedjük le a fazekat, és főzzük alacsony lángon 2-3 órán keresztül, amíg a vad puha lesz.

6. Lépés

Adjunk hozzá a savanyú káposztát, és főzzük tovább 30 percig.

7. Lépés

Tálaljuk melegen, pirított kenyérrel és petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új