Forrás: Youtube
Mennyei somlói galuska
A háromféle piskótából készült krémes csoda, ami téged is levesz a lábadról.
Hozzávalók
Piskótákhoz
- 9 ks tojás
- 9 ek cukor
- 7 ek liszt
- 1 ek darált diófélék
- 1 ek kakaópor
Sziruphoz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
- 2 ek tej
Krémhez és szóráshoz
- 4 dl tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- mazsola
- darált diófélék
- tejszínhab
Eljárás
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Ezt a kettőt óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a lisztet is. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.
A diós piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját ez esetben is habosra keverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabba. Hozzáadjuk a lisztet és a darált diót is.Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.
A kakaós piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját ez esetben is habosra keverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabba. Hozzáadjuk a lisztet és a darált diót is.Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.
A krémhez felfőzzük a tejet a vaníliás pudingporral. A sziruphoz gőz felett felolvasztjuk a margarint/vajat a cukorral. Ha felolvadt, hozzákeverjük a kakaóport és a tejet.
Elkezdjük a rétegezést. Tálka aljába egy réteg piskóta kerül. A piskótára krémet öntünk. Erre a csoki szirupból csorgatunk. Megszórjuk darált dióval és mazsolával. Erre ismét egy ilyen réteg kerül kakaós piskótával. A diós piskótával is készítünk egy réteget és tejszínhabot nyomunk a tetejére.