HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Mennyei somlói galuska

A háromféle piskótából készült krémes csoda, ami téged is levesz a lábadról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Piskótákhoz

  • 9 ks tojás Hozzáadott
  • 9 ek cukor Hozzáadott
  • 7 ek liszt Hozzáadott
  • 1 ek darált diófélék Hozzáadott
  • 1 ek kakaópor Hozzáadott

Sziruphoz

  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 3 ek kakaópor Hozzáadott
  • 2 ek tej Hozzáadott

Krémhez és szóráshoz

  • 4 dl tej Hozzáadott
  • 40 g vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • mazsola Hozzáadott
  • darált diófélék Hozzáadott
  • tejszínhab Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

2. Lépés

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Ezt a kettőt óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a lisztet is. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.

3. Lépés

A diós piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját ez esetben is habosra keverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabba. Hozzáadjuk a lisztet és a darált diót is.Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.

4. Lépés

A kakaós piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját ez esetben is habosra keverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabba. Hozzáadjuk a lisztet és a darált diót is.Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.

5. Lépés

A krémhez felfőzzük a tejet a vaníliás pudingporral. A sziruphoz gőz felett felolvasztjuk a margarint/vajat a cukorral. Ha felolvadt, hozzákeverjük a kakaóport és a tejet.

6. Lépés

Elkezdjük a rétegezést. Tálka aljába egy réteg piskóta kerül. A piskótára krémet öntünk. Erre a csoki szirupból csorgatunk. Megszórjuk darált dióval és mazsolával. Erre ismét egy ilyen réteg kerül kakaós piskótával. A diós piskótával is készítünk egy réteget és tejszínhabot nyomunk a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új