HIRDETŐ

Forrás: canva

Mennyei szilvás lepény

A mennyei szilvás lepény egy kiváló desszert, mely a szezonális szilvákat édes tésztával kombinálja. Megdobozolva remek ajándék az ünnepek alatt, vagy csak egy sima családi vacsorának az édes befejezése.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tésztához:

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 12 dl tejszín Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelékhez:

  • 500 g szilva Hozzáadott
  • 4 evőkanál barna cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál szilvalekvár Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

1) Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

2) A tésztához a tojásokat, a cukrot, a vanília cukrot és a sót keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejszínt.

3. Lépés

3) Keverjük össze a hozzávalókat, amíg sima, homogén tésztát kapunk.

4. Lépés

4) Egy sütőformát kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel, majd öntsük bele a tésztát.

5. Lépés

5) A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk cikkekre.

6. Lépés

6) A szilva cikkeket szórjuk meg barna cukorral és fahéjjal, majd tegyük rájuk a szilvalekvárt.

7. Lépés

7) Helyezzük a szilvákat a tésztára.

8. Lépés

8) Süssük a lepényt 45-50 percig, vagy amíg a tésztája aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új