Forrás: canva
Mennyei szilvás lepény
A mennyei szilvás lepény egy kiváló desszert, mely a szezonális szilvákat édes tésztával kombinálja. Megdobozolva remek ajándék az ünnepek alatt, vagy csak egy sima családi vacsorának az édes befejezése.
Hozzávalók
Tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g porcukor
- 4 tojás
- 1⁄2 dl tejszín
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 500 g szilva
- 4 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál szilvalekvár
- 1 teáskanál Fahéj
Eljárás
1) Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2) A tésztához a tojásokat, a cukrot, a vanília cukrot és a sót keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejszínt.
3) Keverjük össze a hozzávalókat, amíg sima, homogén tésztát kapunk.
4) Egy sütőformát kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel, majd öntsük bele a tésztát.
5) A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk cikkekre.
6) A szilva cikkeket szórjuk meg barna cukorral és fahéjjal, majd tegyük rájuk a szilvalekvárt.
7) Helyezzük a szilvákat a tésztára.
8) Süssük a lepényt 45-50 percig, vagy amíg a tésztája aranybarna nem lesz.