HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Mesésen omlós báránysült
Báránycomb, ami elolvad a nyelven.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg báránycomb
- Só
- a négy szín fűszerei
- Rosemary
- Kakukkfű
- 3 db The Onion
- 3 db sárgarépa
- 2 Cseresznye paradicsom
- 3 db színes paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dcl fehér bor
- 5 dcl melegvíz
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
A bárányhúst megtisztítjuk, sózzuk és fűszerezzük. Megtisztítjuk a répát, hagymát, zellert, paradicsomot és paprikát.
2. Lépés
Az edényt alufóliával béleljük ki. Beletesszük a répát, paradicsomot, paprikát, apróra vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket.
3. Lépés
A zöldségre báránycomb kerül. Adjuk hozzá a rozmaringot és a kakukkfűt. Megöntözzük vizet és bort.
4. Lépés
Minden húst alufóliába csomagolunk, hogy a lé ne szivárogjon ki. Az így előkészített húst 170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 2 és fél órán keresztül sütjük.
5. Lépés
Ezután elszakíthatjuk az alufóliát, és a húst további 20 percig süthetjük 200 fokon. A húst szolgálás előtt még legalább 20 percig hagyjuk állni.