HIRDETŐ

Forrás: freepik

Méteres kalács torta

A méteres kalács torta egy hagyományos magyar desszert, amelyet évszázadokon keresztül készítettek az ünnepekre, mint például a Karácsony és a Húsvét. Ez a recept a klasszikus receptet foglalja magában, kissé modernizálva a ma ízléséhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 5 evőkanál mazsola Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A meleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukor egy részét és felfuttatjuk.

2. Lépés

Közben a lisztet a maradék cukorral, vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a felolvasztott vajjal összekeverjük.

3. Lépés

A száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojásokat, majd összegyúrjuk.

4. Lépés

A tésztát kettéválasztjuk, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, a másikba pedig a mazsolát.

5. Lépés

Mindkét tésztát külön-külön kinyújtjuk és egymásra helyezzük.

6. Lépés

Ezután feltekercseljük, mint a bejglit, és a kalács formát kapjuk.

7. Lépés

A tetejét megkenjük a felvert tojással és a tejszínnel, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 1 órán át sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új