HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Mexikói Csirkés enchilada gazdagon

A csirkés enchilada a mexikói konyha jellemző fogása, amely egyaránt tartalmaz fehérjét, zöldséget és szénhidrátot. Egyszerűen elkészíthető, gazdag ízvilágával pedig könnyedén elkápráztathatjuk vele a vendégeinket. Az enchilada tortillalapba csavart húst vagy sajtot jelent, melyet pikáns szósszal leöntve sajttal megszórva sütnek meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks tortilla Hozzáadott
  • 300 g csirkemell Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 1 ks jalapeno paprika Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl paradicsomszósz Hozzáadott
  • 1 tk chilipor Hozzáadott
  • 1 tk oregánó Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a csirkemellet kockára vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát pedig vékony csíkokra. A jalapeno paprikát magozzuk ki és vágjuk fel.

3. Lépés

Egy másik serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd adjuk hozzá a paprikát és a jalapenót is. Pároljuk addig, míg a zöldségek megpuhulnak.

4. Lépés

Adjuk hozzá a chiliport és az oregánót, majd ráöntjük a paradicsomszószt. Forraljuk fel, majd hagyjuk lassú tűzön rotyogni 10 percig.

5. Lépés

Ezt követően adjuk hozzá a csirkemellet, jól keverjük össze, majd sózzuk és borsozzuk.

6. Lépés

A tortillákat kenjük meg a szósszal, majd tegyük rá a csirkés tölteléket és szórjuk meg sajttal. Tekergessük fel az enchiladákat, majd tegyük egy tűzálló tálba.

7. Lépés

A maradék szósszal locsoljuk meg az enchiladákat, majd szórjuk meg még sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig süssük.

8. Lépés

Vegyük ki a sütőből, és még forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új