Forrás: Pixabay
Mexikói Csirkés enchilada gazdagon
A csirkés enchilada a mexikói konyha jellemző fogása, amely egyaránt tartalmaz fehérjét, zöldséget és szénhidrátot. Egyszerűen elkészíthető, gazdag ízvilágával pedig könnyedén elkápráztathatjuk vele a vendégeinket. Az enchilada tortillalapba csavart húst vagy sajtot jelent, melyet pikáns szósszal leöntve sajttal megszórva sütnek meg.
Hozzávalók
- 4 ks tortilla
- 300 g csirkemell
- 2 ks Paprika
- 1 ks jalapeno paprika
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsomszósz
- 1 tk chilipor
- 1 tk oregánó
- 150 g reszelt sajt
- só
- bors
- olaj
Eljárás
Először a csirkemellet kockára vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát pedig vékony csíkokra. A jalapeno paprikát magozzuk ki és vágjuk fel.
Egy másik serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd adjuk hozzá a paprikát és a jalapenót is. Pároljuk addig, míg a zöldségek megpuhulnak.
Adjuk hozzá a chiliport és az oregánót, majd ráöntjük a paradicsomszószt. Forraljuk fel, majd hagyjuk lassú tűzön rotyogni 10 percig.
Ezt követően adjuk hozzá a csirkemellet, jól keverjük össze, majd sózzuk és borsozzuk.
A tortillákat kenjük meg a szósszal, majd tegyük rá a csirkés tölteléket és szórjuk meg sajttal. Tekergessük fel az enchiladákat, majd tegyük egy tűzálló tálba.
A maradék szósszal locsoljuk meg az enchiladákat, majd szórjuk meg még sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig süssük.
Vegyük ki a sütőből, és még forrón tálaljuk.