Mexikói Huevos Rancheros tortillába csomagolva
A Huevos Rancheros a mexikói konyha hagyományos fogása, amely tortillába csomagolt, pácban sült tojásból, fűszeres paradicsom szószból és babpüréből áll. A recept négy személyre számítható, és készítése kb. 45 percre van szükség.
Hozzávalók
- 4 nagy tortilla lap
- 4 nagy tojás
- 1 nagy doboz vörösbab konzerv
- 2 nagy paradicsom
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 chilipaprika
- 1 teáskanál Koriander
- 1 teáskanál kömény
- friss korianderlevél és sajt a díszítéshez
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
Készítsük elő a babpürét: vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát, és dinszteljük meg olajon. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett babot, sózzuk, borsozzuk, és pürésítsük botmixerrel.
A paradicsomszószhoz vágjuk fel a paradicsomot és a chilit, és dinszteljük meg olajon. Adjuk hozzá a fűszereket és főzzük 10-15 percig, míg a szósz be nem sűrűsödik.
Melegítsük elő a tortillákat a sütőben vagy a serpenyőben. Minden tortilla lapra tegyünk egy adag babpürét, majd tetejére egy-egy sült tojást.
Locsoljuk meg a paradicsomszásszal, szórjuk meg friss korianderlevéllel és sajttal. Azonnal tálaljuk.