Mézes dijoni mustáros csirkemell
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 6 EK sima liszt speciális
- 1 tk Só
- 1⁄2 tk őrölt fekete bors
- 1 tk Fokhagyma fűszer
- 1 tk Apróra vágott rozmaring
- 1 tk Ha nincs otthon görög búza, akkor hagyja ki
- Rizs
Eljárás
A csirkehúst megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
Adjunk hozzá lisztet, fekete borsot, sót, rozmaringot, fokhagymát és fűszereket egy mélyebb tányérba, és keverjük össze.
A csirke mellét a keverékbe mindkét oldalán bevonjuk, majd egy forró serpenyőbe tesszük, ahol hozzáadunk olajat és vajat, végül hozzáadjuk a csirke darabokat.
Amikor mindet letartóztatták, félretesszük őket.
A sütőbe adjunk hozzá egy kanál vajat, és adjunk hozzá apróra vágott hagymát.
Amíg a hagyma pirul, addig keverjük össze a tányérban a mézet, a mustárt és a Worcester szószt.
Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a mézes mustárt és a mártást, majd keverjük össze.
Hozzáadjuk a tejszínt, a chili - ha szereted, és a csirke darabokat.
Főzzük körülbelül 5 percig. A főzés után megszórhatjuk petrezselyemmel.
Rizzsel tálaljuk, vagy a általad választott körettel.
Jó étvágyat 😊