HIRDETŐ
Forrás: MajaMitrovic from Getty Images Signature
Mézes-mustáros csirkeragu tejszínesen
Egy ízletes és könnyen elkészíthető csirkés étel, amelyet mézes-mustáros szósszal és tejszínnel ízesítünk. Az édes és fűszeres ízkombináció tökéletes választás egy hangulatos hétvégéhez vagy egy különleges alkalomhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 2 evőkanál olaj
- 1 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
A szószhoz
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál Mustár
- 200 ml Tejszín
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Először kockázzuk fel a csirkemellet, majd sózzuk és borsozzuk meg.
2. Lépés
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott hagymát és fokhagymát, és dinszteljük üvegesre.
3. Lépés
Tegyük hozzá a felkockázott csirkemellet, és süssük meg minden oldalán.
4. Lépés
Keverjünk össze egy tálban mézet és mustárt, majd adjuk hozzá a serpenyőbe, és keverjük össze a csirkével.
5. Lépés
Öntsük hozzá a tejszínt, és hagyjuk, hogy a szósz besűrűsödjön.
6. Lépés
Tálaljuk rizzsel, tésztával vagy kenyérrel.