HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: JillWellington

Mézeskalács rögtön puha

Minden évben, a karácsonyi sütögetés jegyében, belefogok a mézeskalács elkészítésébe, és már olyan szinten megtanultam az elkészítését, hogy egyszerűen csak élvezet készíteni ezt a finomságot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 350 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 g méz Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék Hozzáadott
  • 1 narancs reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először tegyük a cukrot és a mézet egy edénybe, és melegítsük kis lángon, míg a cukor teljesen elolvad. Ne használjunk túl magas hőt, mert a méz könnyen megég!

2. Lépés

Amíg a cukor-méz keverék hűl, egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. Roppant fontos, hogy a szódabikarbónát mindig keverjük el a liszttel, így garantáltan mindenhol egyenletes lesz a tészta.

3. Lépés

Adjuk hozzá a lehűlt cukros-mézes keveréket, a tojásokat és a narancs reszelt héját. Kezdjük el a tészta összegyúrását. Nem szabad kapkodni, mindig óvatosan dolgozzunk, hogy levegős, könnyed legyen a tészta.

4. Lépés

Ha kész a tészta, tegyük a hűtőbe kb. 15-20 percre, így könnyebb lesz vele dolgozni.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Ezalatt nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra, majd szaggassuk ki a mézeskalács formákat.

6. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mert a sütés során nőni fognak.

7. Lépés

8-10 perc sütés elég szokott lenni, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor beszáradhat a mézeskalács! Amikor a szélei kezdenek megpirulni, már ki is vehetjük a sütőből.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek