HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: JillWellington

Mézeskalács rögtön puha

Minden évben, a karácsonyi sütögetés jegyében, belefogok a mézeskalács elkészítésébe, és már olyan szinten megtanultam az elkészítését, hogy egyszerűen csak élvezet készíteni ezt a finomságot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 350 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 g méz Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék Hozzáadott
  • 1 narancs reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először tegyük a cukrot és a mézet egy edénybe, és melegítsük kis lángon, míg a cukor teljesen elolvad. Ne használjunk túl magas hőt, mert a méz könnyen megég!

2. Lépés

Amíg a cukor-méz keverék hűl, egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. Roppant fontos, hogy a szódabikarbónát mindig keverjük el a liszttel, így garantáltan mindenhol egyenletes lesz a tészta.

3. Lépés

Adjuk hozzá a lehűlt cukros-mézes keveréket, a tojásokat és a narancs reszelt héját. Kezdjük el a tészta összegyúrását. Nem szabad kapkodni, mindig óvatosan dolgozzunk, hogy levegős, könnyed legyen a tészta.

4. Lépés

Ha kész a tészta, tegyük a hűtőbe kb. 15-20 percre, így könnyebb lesz vele dolgozni.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Ezalatt nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra, majd szaggassuk ki a mézeskalács formákat.

6. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mert a sütés során nőni fognak.

7. Lépés

8-10 perc sütés elég szokott lenni, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor beszáradhat a mézeskalács! Amikor a szélei kezdenek megpirulni, már ki is vehetjük a sütőből.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új