Forrás: Nati from Pexels
Mézeskalács sütik egyszerű recept
Ez a kedvenc mézeskalács receptem, amellyel minden évben karácsonykor megkínálom a családomat. A ház fahéj és méz illatú, a mézeskalács pedig, bár egyszerű elkészíteni, mindig finom lesz, és gyönyörűen mutat a karácsonyi asztalon.
Hozzávalók
- 450 g Lisztek
- 150 g méz
- 1 pcs Tojás
- 150 g Cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerek
- 1⁄2 teáskanál Fahéj
- 1⁄2 teáskanál gyömbér
- 80 g Vaj
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojást, és mindent alaposan összekeverünk.
Egy külön tálban keverje össze a lisztet a szódabikarbónával, a mézeskalácsfűszerrel, a fahéjjal és a gyömbérrel.
A száraz keveréket lassan adjuk a nedves keverékhez, szigorúan kevergetve, amíg egyenletes állagot nem kapunk.
A tésztát kb. 5 mm vastagságúra sodorjuk ki, és tetszés szerinti vágóeszközzel vágjuk ki a mézeskalácsembereket.
Süssük a mézeskalács sütiket körülbelül 10-15 percig, amíg kissé megbarnulnak.
Vegye ki a sütőből, és hűtse ki a sütőlapon.