:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gvKQVxomEsiwnTHZx3xK/855c3411be12ae37fb0ce3dffc47df.png)
Forrás: Sandra Backwinkel via Getty Images
Mézeskalács tiramisu egy pohárban karácsonyi desszert
Az egyik abszolút kedvenc téli desszertem a mézeskalács tiramisu pohárban. Egyesíti a karácsonyi mézeskalács sós ízét az olasz tiramisu krémes édességével. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikert aratott, különösen ünnepi karácsonyi vacsora desszertjeként.
Hozzávalók
- 300 g mézeskalács
- 500 g mascarpone
- 250 ml Eszpresszó, hűtött
- 3 Tojás
- 100 g cukor
- 3 evőkanál Kahlua vagy más kávélikőr (nem kötelező)
- Kakaópor a szóráshoz
Eljárás
A mézeskalács tiramisu üvegben recepthez először válasszuk szét a tojásokat. Ez egy fontos lépés, ezért vigyázzunk, hogy ne kerüljön sárgája a tojásfehérjébe, különben nem fog megdermedni.
A tojássárgákat a cukorral habosra verjük. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük jól össze az egészet. Ha szeretné, ekkor hozzáadhatja a kávélikőrt is. A keveréknek szép krémesnek kell lennie.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és keverjük a mascarponés krémhez. Most már megvan a tökéletes alap a tiramisuhoz.
Morzsoljuk össze a mézeskalácsot, és terítsünk egy réteget 6 pohár aljára. Minden pohárba tegyünk egy marék mézeskalácsmorzsát, majd csorgassunk rá egy kis lehűtött eszpresszót. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl sok eszpresszót, különben a mézeskalács túlságosan átázik.
Ezután következik egy réteg mascarponekrém. Ismételjük meg ezeket a lépéseket, amíg az összes poharat meg nem töltjük, és egy réteg mascarponekrémmel fejezzük be.
Tegye az üvegeket legalább 2 órára a hűtőszekrénybe, hogy az ízek átjárják az üvegeket.
Tálalás előtt a tiramisu poharakat kakaóporral és mézeskalácsmorzsával porolja be. Ez az utolsó lépés tökéletes külsőt és extra csokoládés ízt kölcsönöz a poharas mézeskalács tiramisunak.