HIRDETŐ
Forrás: chas53 from Getty Images
Mogyorós sütemények
Finom mogyorós sütik receptje. Amit a legjobban szeretek bennük, az a mogyoróvaj finom íze és a puha, ropogós állaguk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
24
- 200 g mogyoróvaj
- 120 g Cukor
- 1 darab tojás
- 1 TK sütőpor
- csipetnyi só
- 100 g sima liszt
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Lépés
Egy nagy tálban keverje össze a mogyoróvajat, a cukrot, a tojást és a sütőport. Ezek a hozzávalók képezik a sütik alapját, és fontos, hogy jól összekeveredjenek.
3. Lépés
Adjuk hozzá a lisztet és egy csipet sót, majd keverjük össze újra.
4. Lépés
Formázzon a tésztából diónyi golyókat, és helyezze őket egy sütőlapra. Ügyeljünk arra, hogy a golyók között bőven maradjon hely, mert sütés közben egy kicsit megnyúlnak.
5. Lépés
Süssük körülbelül 10-12 percig, vagy amíg a sütemények aranybarnára sülnek.