HIRDETŐ

Forrás: freepik

Montenegrói krumpli

Szeretem a hagyományos ételeket, és a montenegrói krumpli egy olyan étel, ami mindig emlékeztet a kiadós, vidéki konyhára. Az időszerű főzés és a szépen sült krumpli ízének az összhangja mindig felvidít és megtölt energiával. Talán ez a kedvenc comfort food-om.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 700 g krumpli, meghámozva és kockákra vágva Hozzáadott
  • 200 g szalonna, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma, felaprítva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, felaprítva Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál Szárított rozmaring Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Eközben egy nagy serpenyőben sütsük meg a szalonnát. Mikor kisült a szalonna, ne tartózkodjunk a zsiradék eltávolításától, ez adja az ételnek az igazi ízét.

2. Lépés

Adjuk hozzá a vöröshagymát a serpenyőbe, és puhára pároljuk. Mikor a hagyma üvegesre vált, adjuk hozzá a fokhagymát. Célszerű 1-2 percig sütni a fokhagymát, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Ekkor jön hozzá a felkockázott krumpli. Sózzuk, borsozzuk, hintjük meg a rozmaringgal, és keverjük jól össze az egészet. Keverjük addig, míg a krumpli egyenletesen be nem vonódik a zsiradékkal.

4. Lépés

Zárjuk le a serpenyőt egy fedővel, és süssük 20-25 percig a sütőben, vagy addig, amíg a krumpli aranybarnára sült és megpuhult.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek