:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/F0umaLCPTwHW5i_SS3yh/b0b452644039f21382ab3183dab941.png)
Forrás: freepik
Montenegrói krumpli
Szeretem a hagyományos ételeket, és a montenegrói krumpli egy olyan étel, ami mindig emlékeztet a kiadós, vidéki konyhára. Az időszerű főzés és a szépen sült krumpli ízének az összhangja mindig felvidít és megtölt energiával. Talán ez a kedvenc comfort food-om.
Hozzávalók
- 700 g krumpli, meghámozva és kockákra vágva
- 200 g szalonna, apróra vágva
- 2 Fej vöröshagyma, felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál Szárított rozmaring
Eljárás
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Eközben egy nagy serpenyőben sütsük meg a szalonnát. Mikor kisült a szalonna, ne tartózkodjunk a zsiradék eltávolításától, ez adja az ételnek az igazi ízét.
Adjuk hozzá a vöröshagymát a serpenyőbe, és puhára pároljuk. Mikor a hagyma üvegesre vált, adjuk hozzá a fokhagymát. Célszerű 1-2 percig sütni a fokhagymát, hogy ne égjen oda.
Ekkor jön hozzá a felkockázott krumpli. Sózzuk, borsozzuk, hintjük meg a rozmaringgal, és keverjük jól össze az egészet. Keverjük addig, míg a krumpli egyenletesen be nem vonódik a zsiradékkal.
Zárjuk le a serpenyőt egy fedővel, és süssük 20-25 percig a sütőben, vagy addig, amíg a krumpli aranybarnára sült és megpuhult.