HIRDETŐ

Forrás: unsplash

Morzsasüti

A morzsasüti finom, könnyen elkészíthető és mindenki imádja. Gazdag, morzsalékos tészta alap, sokszor gyümölcsökkel vagy lekvárral, a tetején ropogós morzsaréteggel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 12 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 250 g lekvár vagy friss gyümölcs Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban.

3. Lépés

Egy másik tálban keverd össze a tojást a cukorral, majd add hozzá a vajat és keverd jól össze.

4. Lépés

Adj hozzá folyamatosan a lisztkeveréket a tojásos keverékhez. Ha a tészta kissé ragadós, adj hozzá még egy kis lisztet.

5. Lépés

Nyújtsd ki a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra, majd tedd a formába.

6. Lépés

Kenj rá lekvárt vagy tedd rá a friss gyümölcsöket egyenletesen, majd szórd meg a tetejét fahéjjal.

7. Lépés

Végül tépkedj kisebb darabokat a maradék tésztából, és szórd a süti tetejére, hogy egyenletesen fedje be a gyümölcsöt vagy a lekvárt.

8. Lépés

Süsd a sütőben kb. 45 percig, vagy amíg a morzsa aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új