Forrás: unsplash
Morzsasüti
A morzsasüti finom, könnyen elkészíthető és mindenki imádja. Gazdag, morzsalékos tészta alap, sokszor gyümölcsökkel vagy lekvárral, a tetején ropogós morzsaréteggel.
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 150 g cukor
- 125 g vaj
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 1⁄2 Csomag sütőpor
- 250 g lekvár vagy friss gyümölcs
- 1 teáskanál Fahéj
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban.
Egy másik tálban keverd össze a tojást a cukorral, majd add hozzá a vajat és keverd jól össze.
Adj hozzá folyamatosan a lisztkeveréket a tojásos keverékhez. Ha a tészta kissé ragadós, adj hozzá még egy kis lisztet.
Nyújtsd ki a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra, majd tedd a formába.
Kenj rá lekvárt vagy tedd rá a friss gyümölcsöket egyenletesen, majd szórd meg a tetejét fahéjjal.
Végül tépkedj kisebb darabokat a maradék tésztából, és szórd a süti tetejére, hogy egyenletesen fedje be a gyümölcsöt vagy a lekvárt.
Süsd a sütőben kb. 45 percig, vagy amíg a morzsa aranybarna nem lesz.