HIRDETŐ

Forrás: canva:boblin

Mustáros Hús

Ezt Mustáros Hús receptet a gyerekkoromból hoztam, amikor anyukám elkészítette a családunknak. Nem egyszerűen mustáros húst sütött, de mindig gondosan kiválasztotta az alapanyagokat és finoman ízesítette a húst.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertés karaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 ml húsleves (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdd az elkészítést azzal, hogy a húst megmosod, letörlöd, majd vékony szeletekre vágod. Jobb vékonyabb szeleteket vágni, mert így gyorsabban és egyenletesebben fognak megpárolódni. A szeleteket sózzad, borsozd és hagyd állni legalább 15 percig, hogy a hús megszívja magát a fűszerekkel.

2. Lépés

Keverd össze a mustárt az olajjal egy tálban, majd add hozzá a felaprított fokhagymát. Ezzel a mustáros keverékkel kend be a hússzeleteket. Ha szereted az intenzívebb ízeket, bátran adj hozzá több mustárt is.

3. Lépés

Melegíts fel egy serpenyőt, majd add hozzá az olajat. Amint az olaj forró, add hozzá a hússzeleteket és süsd őket mindkét oldalon aranybarnára. Ha gáztűzhelyen sütöd, figyelj arra, hogy ne legyen túl magas a láng, nehogy a hús kívülről megégjen, belülről pedig nyers maradjon.

4. Lépés

Ha a hús mindkét oldala megült, adj hozzá húslevest az intenzívebb íz érdekében, majd főzd kis lángon 15-20 percig, amíg a hús teljesen megpuhul. A húslevest nem kötelező hozzáadni, de ha szereted a szaftos húsokat, mindenképpen ajánlom ezt a lépést.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek