Forrás: canva:boblin
Mustáros Hús
Ezt Mustáros Hús receptet a gyerekkoromból hoztam, amikor anyukám elkészítette a családunknak. Nem egyszerűen mustáros húst sütött, de mindig gondosan kiválasztotta az alapanyagokat és finoman ízesítette a húst.
Hozzávalók
- 500 g sertés karaj
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál Mustár
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml húsleves (opcionális)
Eljárás
Kezdd az elkészítést azzal, hogy a húst megmosod, letörlöd, majd vékony szeletekre vágod. Jobb vékonyabb szeleteket vágni, mert így gyorsabban és egyenletesebben fognak megpárolódni. A szeleteket sózzad, borsozd és hagyd állni legalább 15 percig, hogy a hús megszívja magát a fűszerekkel.
Keverd össze a mustárt az olajjal egy tálban, majd add hozzá a felaprított fokhagymát. Ezzel a mustáros keverékkel kend be a hússzeleteket. Ha szereted az intenzívebb ízeket, bátran adj hozzá több mustárt is.
Melegíts fel egy serpenyőt, majd add hozzá az olajat. Amint az olaj forró, add hozzá a hússzeleteket és süsd őket mindkét oldalon aranybarnára. Ha gáztűzhelyen sütöd, figyelj arra, hogy ne legyen túl magas a láng, nehogy a hús kívülről megégjen, belülről pedig nyers maradjon.
Ha a hús mindkét oldala megült, adj hozzá húslevest az intenzívebb íz érdekében, majd főzd kis lángon 15-20 percig, amíg a hús teljesen megpuhul. A húslevest nem kötelező hozzáadni, de ha szereted a szaftos húsokat, mindenképpen ajánlom ezt a lépést.