HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Nagyi klasszikus túrógombóca

Ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom desszert a magyar konyha egyik gyöngyszeme, gyerekek és felnőttek egyaránt imádják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg túró Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 2 dl búzadara Hozzáadott
  • 1 csipet só Hozzáadott
  • 10 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 ek olaj Hozzáadott
  • 5 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy keverőtálban összetörjük a túrót egy villa segítségével, majd hozzákeverjük a tojást, a búzadarát és a sót.

2. Lépés

Lefedve 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megduzzadjon.

3. Lépés

Felforralunk egy fazék vizet, és hozzáadunk egy teáskanál sót.

4. Lépés

Nedves kézzel kis golyókat formázunk a túrós keverékből, és óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük. A gombócokat 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük.

5. Lépés

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a zsemlemorzsát aranybarnára sütjük. A megfőtt gombócokat megforgatjuk a sült zsemlemorzsában.

6. Lépés

A tálaláshoz a túrógombócokat megszórjuk porcukorral és a tejfölt a tányérokra vagy egyenesen a gombócokra halmozzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új