HIRDETŐ
Nagyi meggyes piskótája
A Nagyi Meggyes Piskóta egy könnyű és lédús piskóta, amely tökéletes édes nasiként vagy akár tea mellé. A pirított mandula és a friss meggy fokozza az ízélményt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 Csésze meggy (lefagyasztható is)
- porcukor a szóráshoz
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
2. Lépés
Külön válasszuk szét a tojásokat, majd a fehérjéket verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd addig verjük, míg a hab fényes és kemény lesz.
3. Lépés
A tojások sárgáit keverjük össze a liszttel, a sütőporral és a sóval, majd óvatosan forgassuk a fehérjéhez.
4. Lépés
Öntsük a masszát a előkészített tepsibe, majd szórjuk rá a meggyet.
5. Lépés
Süssük a süteményt 25-30 percig, vagy amíg a piskóta aranybarna lesz.
6. Lépés
Hagyjuk kihűlni a süteményt, majd szórjunk rá porcukrot, és szeleteljük fel.