HIRDETŐ

Nagyi meggyes piskótája

A Nagyi Meggyes Piskóta egy könnyű és lédús piskóta, amely tökéletes édes nasiként vagy akár tea mellé. A pirított mandula és a friss meggy fokozza az ízélményt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 Csésze meggy (lefagyasztható is) Hozzáadott
  • porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

2. Lépés

Külön válasszuk szét a tojásokat, majd a fehérjéket verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd addig verjük, míg a hab fényes és kemény lesz.

3. Lépés

A tojások sárgáit keverjük össze a liszttel, a sütőporral és a sóval, majd óvatosan forgassuk a fehérjéhez.

4. Lépés

Öntsük a masszát a előkészített tepsibe, majd szórjuk rá a meggyet.

5. Lépés

Süssük a süteményt 25-30 percig, vagy amíg a piskóta aranybarna lesz.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni a süteményt, majd szórjunk rá porcukrot, és szeleteljük fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új