HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Nagymama gazdag sötét gyümölcsös tortája

Nagymamám sötét gyümölcsös tortája a gyümölcsök és fűszerek egyvelege, amelyek a sütés során egyetlen finom süteménnyé állnak össze.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 1 lb Vegyes aszalt gyümölcsökből (füge, áfonya, sárgabarack, alma) Hozzáadott
  • 1 csésze Sötét rummal Hozzáadott
  • 1 csésze Barna cukor Hozzáadott
  • 112 csészék Sótlan vaj Hozzáadott
  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűbors Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 14 csésze melasz Hozzáadott
  • 12 csésze Apróra vágott mandula Hozzáadott
  • 12 csésze Apróra vágott pekándió Hozzáadott
  • 2 csészék Mazsola Hozzáadott
  • Egy narancs reszelt héja Hozzáadott
  • Egy citrom reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy az aszalt gyümölcsöket egy éjszakán át rumban áztatjuk. A gyümölcsök nem csak átjárják a rumot, de puhák és lédúsak is lesznek, ami hihetetlenül nedvessé teszi a süteményt.

2. Lépés

Melegítse elő a sütőt 160 °C-ra. Készítsünk elő egy 9 hüvelykes kerek tortaformát úgy, hogy kizsírozzuk és kibéleljük sütőpapírral. Nagyon fontos, hogy így készítsük elő a tepsit, mert így biztosíthatjuk, hogy a sütemény nem ragad le és nem törik szét, amikor megpróbáljuk kivenni.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a barna cukrot és a vajat, amíg könnyű és habos nem lesz. Ez a lépés elengedhetetlen a jól megkelt és puha süteményhez.

4. Lépés

Fokozatosan, egyesével adjuk hozzá a tojásokat a keverékhez, ügyelve arra, hogy minden egyes tojás teljesen beépüljön, mielőtt hozzáadnánk a következőt.

5. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket. Óvatosan keverjük a nedves keverékhez.

6. Lépés

Adja a melaszt, a beáztatott gyümölcsöket, a diót, a mazsolát és a citrusfélék héját a tésztához. Jól keverjük össze, hogy minden szelet bőségesen részesüljön ezekből az ízekből.

7. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és simítsa el a tetejét egy spatulával. Süssük kb. 2 órán át, vagy amíg a közepébe szúrt nyárs tiszta nem lesz.

8. Lépés

Hagyja a tortát teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelné. Ezt a lépést sokan elfelejthetik, pedig nagyon fontos - ha forró süteményt vágunk bele, az összeomolhat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek