HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Nagymama sült csirke töltelék receptje

Ezek a meleg, megnyugtató ízek, amelyeket a fűszerek és fűszernövények csodálatos keveréke fokoz, mindig nosztalgikus hangulatot kölcsönöznek az ételeknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
11
  • 1 Nagy egész csirke Hozzáadott
  • 6 szeletek Fehér kenyér (enyhén pirított és felkockázott) Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma (kockára vágva) Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 szárak Zeller (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 Tojás (enyhén felvert) Hozzáadott
  • 12 csésze Vaj Hozzáadott
  • 14 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 2 kanalak Baromfifűszer Hozzáadott
  • Egy marék friss fűszernövény (kakukkfű, rozmaring és petrezselyem apróra vágva) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

110 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 165 °C-ra (325°F), hogy a tökéletesen sült madár egyenletes hőmérsékleten süljön.

2. Lépés

Szerintem a legjobb, ha a töltelék elkészítésével kezdjük. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és az apróra vágott zellert, és addig főzzük, amíg megpuhulnak. Tapasztalataim szerint ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

3. Lépés

Keverje bele a felaprított fokhagymát, és főzze további két percig, amíg a fokhagyma illatozni kezd.

4. Lépés

Adja hozzá a pirított kenyérkockákat, alaposan keverje össze a serpenyőben lévő zöldségkeverékkel. Vegye le a tűzről. A kenyér pirítása a töltelékhez való felhasználás előtt segít megelőzni, hogy ne legyen pépes.

5. Lépés

Egy külön tálban enyhén verjük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a baromfifűszert, a sót, a borsot és az apróra vágott friss fűszernövényeket.

6. Lépés

Öntse a tojásos keveréket a serpenyőbe a kenyérrel és a zöldségekkel együtt, és alaposan keverje meg, hogy a kenyérkockákat egyenletesen bevonja. Így a töltelék nedves és ízgazdag marad.

7. Lépés

Most pedig ideje megtömni a csirkét! Győződjön meg róla, hogy a csirke teljesen kiolvadt, és az üreg tiszta. A tölteléket lazán kanalazzuk a csirke üregébe, mivel sütés közben kitágul.

8. Lépés

Helyezze a töltött csirkét egy sütőedényben lévő sütőrácsra. Süssük körülbelül 90 percig, vagy amíg a csirke belső hőmérséklete eléri a 74 °C-ot (165 °F). Nagyon fontos, hogy ne süssük túl, mert kiszáradhat a csirke, ezért tartsuk szemmel.

9. Lépés

Végül óvatosan vegye ki a sült csirkét a sütőből, és tálalás előtt hagyja pihenni 20 percig. Ez a lépés biztosítja, hogy minden lédús íz megmaradjon a madár belsejében. És ne feledje, hogy a maradékok tárolása előtt mindig távolítsa el és dobja el a tölteléket; ez biztosítja, hogy a csirke biztonságosan fogyasztható maradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új