HIRDETŐ

Nagymama szilvás lepénye

Szilvás lepény nagymama módra, a hagyományos recept szerint. Csodálatos ízű, puha tészta, átitatva friss, édes szilvával. Tökéletes desszert bármilyen alkalomra, de különösen ajánlott hűvös őszi napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál tej Hozzáadott
  • 1 mokka kanál sütőpor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A nagyon érett szilvát megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk.

2. Lépés

A sóval, sütőporral és a cukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, hogy jól nyújtható tészta legyen belőle.

3. Lépés

A tésztát kinyújtjuk, majd beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

4. Lépés

A tészta tetejét megszórjuk zsemlemorzsával (hogy ne ázzon át a tészta a szilvától), majd elrendezzük rajta a szilvát. A szilvás tetejét megszórjuk a vaníliás cukorral.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) sütjük körülbelül 35-40 percig, amíg a tészta széle aranybarna lesz.

6. Lépés

Amikor kivettük a sütőből, megszórjuk a tetejét porcukorral. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új