Forrás: Youtube
Nagyon egyszerű citromos pite
Kezdőknek is bátran ajáánlom, mert nagyon egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók
A tésztához
- 121⁄2 dkg liszt
- 3 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 1 ks tojás
A krémhez
- 2 ks tojás
- 7 dkg porcukor
- 2 ks citrom héja és leve
- 8 dkg vaj
Eljárás
A lisztet, a porcukrot a puha vajat és a villával felvert tojást egy tálban egynemű tésztává gyúrjuk, majd hengert formázunk belőle, és 4 egyenlő részre vágjuk. A tésztagombócokat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd mini piteformába simítjuk. Villával megszurkáljuk, sütőpapírral beborítjuk, és egy-két marék szárazbabot szórunk bele.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk, hogy a formában teljesen kihűlni.
A citromos krémhez egy fazékban vizet forralunk, ráteszünk egy fém tálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a forró vízbe. A tálba beletesszük a tojásokat, a porcukrot, a citrom levét és héját, és egy habverővel összedolgozzuk. Gőz fölött sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről és megvárjuk míg kihűl.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, csomómentesre keverjük, és ráöntjük a pitetésztára. Díszítésnek megszórhatjuk reszelt citromhéjjal.