HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Nagyon egyszerű citromos pite

Kezdőknek is bátran ajáánlom, mert nagyon egyszerű az elkészítése.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához

  • 1212 dkg liszt Hozzáadott
  • 3 dkg porcukor Hozzáadott
  • 6 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott

A krémhez

  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 7 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 ks citrom héja és leve Hozzáadott
  • 8 dkg vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lisztet, a porcukrot a puha vajat és a villával felvert tojást egy tálban egynemű tésztává gyúrjuk, majd hengert formázunk belőle, és 4 egyenlő részre vágjuk. A tésztagombócokat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd mini piteformába simítjuk. Villával megszurkáljuk, sütőpapírral beborítjuk, és egy-két marék szárazbabot szórunk bele.

2. Lépés

175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk, hogy a formában teljesen kihűlni.

3. Lépés

A citromos krémhez egy fazékban vizet forralunk, ráteszünk egy fém tálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a forró vízbe. A tálba beletesszük a tojásokat, a porcukrot, a citrom levét és héját, és egy habverővel összedolgozzuk. Gőz fölött sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről és megvárjuk míg kihűl.

4. Lépés

Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, csomómentesre keverjük, és ráöntjük a pitetésztára. Díszítésnek megszórhatjuk reszelt citromhéjjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új