HIRDETŐ

Nagyszerű tejszínes gyümölcsleves

Ez a tejszínes gyümölcsleves nagyszerű desszert lehet, amelyet melegen vagy hidegen is servírozhatunk. A finom, gyümölcsös ízvilágot és a lágy tejszínességet kombinálva egy igazán kellemes ízt kapunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g vegyes gyümölcs (pl. málna, eper cseresznye szeder) Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • friss menta vagy bazsalikom a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is mossuk meg alaposan a gyümölcsöket, majd daraboljuk fel őket és tegyük félre.

2. Lépés

Egy lábasban keverjük össze a cukrot és a vizet, majd tegyük rá az egész vaníliarudat is.

3. Lépés

Forraljuk fel az egészet és hagyjuk főni kb. 10 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik és a vaníliarudat is átjárja a folyékot.

4. Lépés

Ezután vegyük ki a vaníliarudat és adjuk hozzá a gyümölcsöket. Hagyjuk főni még kb. 5 percet.

5. Lépés

Vágjuk félbe a citromot és adjuk hozzá a levest. Ízesítsük még ízlés szerint cukorral vagy citromlével.

6. Lépés

Keverjük össze a keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel és adjuk a leveshez. Főzzük még néhány percig, amíg besűrűsödik.

7. Lépés

Vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.

8. Lépés

Mikor már langyos a leves, adjuk hozzá a tejszínt és keverjük jól össze.

9. Lépés

Tálaljuk forrón vagy hidegen, friss mentával vagy bazsalikommal díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új