Nagyszerű tejszínes gyümölcsleves
Ez a tejszínes gyümölcsleves nagyszerű desszert lehet, amelyet melegen vagy hidegen is servírozhatunk. A finom, gyümölcsös ízvilágot és a lágy tejszínességet kombinálva egy igazán kellemes ízt kapunk.
Hozzávalók
- 500 g vegyes gyümölcs (pl. málna, eper cseresznye szeder)
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl víz
- 1 ks vaníliarúd
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál Keményítő
- 1 citrom leve
- friss menta vagy bazsalikom a díszítéshez
Eljárás
Először is mossuk meg alaposan a gyümölcsöket, majd daraboljuk fel őket és tegyük félre.
Egy lábasban keverjük össze a cukrot és a vizet, majd tegyük rá az egész vaníliarudat is.
Forraljuk fel az egészet és hagyjuk főni kb. 10 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik és a vaníliarudat is átjárja a folyékot.
Ezután vegyük ki a vaníliarudat és adjuk hozzá a gyümölcsöket. Hagyjuk főni még kb. 5 percet.
Vágjuk félbe a citromot és adjuk hozzá a levest. Ízesítsük még ízlés szerint cukorral vagy citromlével.
Keverjük össze a keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel és adjuk a leveshez. Főzzük még néhány percig, amíg besűrűsödik.
Vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.
Mikor már langyos a leves, adjuk hozzá a tejszínt és keverjük jól össze.
Tálaljuk forrón vagy hidegen, friss mentával vagy bazsalikommal díszítve.