HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Narancsos kacsa

A narancs friss, gyümölcsös íze harmonikusan párosul a kacsahús gazdag, szaftos zamatával, így egy igazán különleges ételt varázsolhatunk az ünnepi asztalra. Az elkészítés nem igényel különösebb szakértelmet, bárkit meggyőz a finom ízvilág, aki kedveli a húst és a gyümölcsös ízkombinációkat egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks kacsa Hozzáadott
  • 2 doboz konzerv narancsdarab Hozzáadott
  • 4 ks Friss narancs Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál méz Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kacsát alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezzel elősegítjük a későbbi, egyenletes barnulást.

2. Lépés

Belsejét sózzuk, borsozzuk, majd tömjük meg a konzervben lévő narancsdarabokkal. Be is varrhatjuk, hogy a hús ne száradjon ki sütés közben.

3. Lépés

A kacsát helyezzük egy tepsibe, és kenjük be olajjal. Fontos, hogy a tepsit elég mélyre válasszuk, hogy elférjen a kacsából kiolvadó zsír.

4. Lépés

Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1,5 órán keresztül sütjük. Közben időnként locsoljuk meg a saját zsírjával.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, kenjük be fél evőkanál mézzel, így szép fényes, barna lesz a bőre.

6. Lépés

Mielőtt kivennénk a sütőből, facsarjuk rá a friss narancs levét, majd a maradék mézzel kenjük be a tetejét. Így lesz igazán illatos és finom a kacsa.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új