HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Narancsos kacsa

A narancs friss, gyümölcsös íze harmonikusan párosul a kacsahús gazdag, szaftos zamatával, így egy igazán különleges ételt varázsolhatunk az ünnepi asztalra. Az elkészítés nem igényel különösebb szakértelmet, bárkit meggyőz a finom ízvilág, aki kedveli a húst és a gyümölcsös ízkombinációkat egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks kacsa Hozzáadott
  • 2 doboz konzerv narancsdarab Hozzáadott
  • 4 ks Friss narancs Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál méz Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kacsát alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezzel elősegítjük a későbbi, egyenletes barnulást.

2. Lépés

Belsejét sózzuk, borsozzuk, majd tömjük meg a konzervben lévő narancsdarabokkal. Be is varrhatjuk, hogy a hús ne száradjon ki sütés közben.

3. Lépés

A kacsát helyezzük egy tepsibe, és kenjük be olajjal. Fontos, hogy a tepsit elég mélyre válasszuk, hogy elférjen a kacsából kiolvadó zsír.

4. Lépés

Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1,5 órán keresztül sütjük. Közben időnként locsoljuk meg a saját zsírjával.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, kenjük be fél evőkanál mézzel, így szép fényes, barna lesz a bőre.

6. Lépés

Mielőtt kivennénk a sütőből, facsarjuk rá a friss narancs levét, majd a maradék mézzel kenjük be a tetejét. Így lesz igazán illatos és finom a kacsa.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek