Forrás: Pixabay: RitaE
Narancsos kacsa
A narancs friss, gyümölcsös íze harmonikusan párosul a kacsahús gazdag, szaftos zamatával, így egy igazán különleges ételt varázsolhatunk az ünnepi asztalra. Az elkészítés nem igényel különösebb szakértelmet, bárkit meggyőz a finom ízvilág, aki kedveli a húst és a gyümölcsös ízkombinációkat egyaránt.
Hozzávalók
- 1 ks kacsa
- 2 doboz konzerv narancsdarab
- 4 ks Friss narancs
- só, bors
- 1 evőkanál méz
- olaj
Eljárás
A kacsát alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezzel elősegítjük a későbbi, egyenletes barnulást.
Belsejét sózzuk, borsozzuk, majd tömjük meg a konzervben lévő narancsdarabokkal. Be is varrhatjuk, hogy a hús ne száradjon ki sütés közben.
A kacsát helyezzük egy tepsibe, és kenjük be olajjal. Fontos, hogy a tepsit elég mélyre válasszuk, hogy elférjen a kacsából kiolvadó zsír.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1,5 órán keresztül sütjük. Közben időnként locsoljuk meg a saját zsírjával.
Amikor a hús már majdnem kész, kenjük be fél evőkanál mézzel, így szép fényes, barna lesz a bőre.
Mielőtt kivennénk a sütőből, facsarjuk rá a friss narancs levét, majd a maradék mézzel kenjük be a tetejét. Így lesz igazán illatos és finom a kacsa.