Forrás: Youtube
Nem-lehet-abbahagyni csirke
És nem, kicsit sem túlzás a neve! Annyira finom hogy csak na :D
Hozzávalók
- 6 ks csirkecomb
- 8 ek púpozott finomliszt
- 1 ek só csapott
- 1 tk fűszerpaprika púpozott
- 1 kk Majoránna
- 1 kk bors
- 1 kés étel őrölt fűszerkömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 Fej nagy vöröshagyma
- 20 dkg füstölt sajt reszelve
- 500 g tejföl
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek vaj tepsi kikenéséhez
Eljárás
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal. A megtisztított csirkéket egyenként megmártogatjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.
A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk. A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére. Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot. A tejfölt elkeverjük az olajjal és meglocsoljuk vele a csirkét.
A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben kb. 200°C-on 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk.