HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Nem-lehet-abbahagyni csirke

És nem, kicsit sem túlzás a neve! Annyira finom hogy csak na :D

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 ks csirkecomb Hozzáadott
  • 8 ek púpozott finomliszt Hozzáadott
  • 1 ek só csapott Hozzáadott
  • 1 tk fűszerpaprika púpozott Hozzáadott
  • 1 kk Majoránna Hozzáadott
  • 1 kk bors Hozzáadott
  • 1 kés étel őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 20 dkg füstölt sajt reszelve Hozzáadott
  • 500 g tejföl Hozzáadott
  • 4 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 ek vaj tepsi kikenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal. A megtisztított csirkéket egyenként megmártogatjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.

2. Lépés

A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk. A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére. Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot. A tejfölt elkeverjük az olajjal és meglocsoljuk vele a csirkét.

3. Lépés

A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben kb. 200°C-on 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új