Forrás: Freepik
No Bake Egészséges csokoládé kókuszgolyó golyók
A recept nem csak egyszerű, de pillanatok alatt elkészíthető, így a váratlan vendégek és hirtelen jött édesség utáni vágyakozás esetén is szívesen használom.
Hozzávalók
- 2 csészék Cukrozatlan kókuszreszelékből
- 1 csésze sűrített tej
- 2 csészék Félédes vagy tejcsokoládéforgácsból
- 1 evőkanál Kókuszolaj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy keverőtálban összekeverjük a kókuszreszeléket a sűrített tejjel. Ez a két egyszerű összetevő szinergiája alkotja a csokoládés kókuszgolyóink szívét. Ügyeljen arra, hogy jól keverje össze őket, amíg egy kissé ragacsos keveréket alkotnak.
Ha a keverék elkészült, formázzon belőle kis, 1 hüvelykes golyókat. Most azt javaslom, hogy használjon egy kis fagylaltkanalat, hogy a golyók egyenletesek és szépen formázottak legyenek. Helyezze ezeket a golyókat egy pergamenpapírral bélelt tálcára.
Miután a golyókat megformáztuk, fagyasszuk meg őket körülbelül 20 percig. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel megakadályozza, hogy a kókuszgolyók szétessenek, amikor a csokoládéba mártjuk őket.
Amíg a kókuszgolyók hűlnek, kezdje el előkészíteni a csokoládémártást. Olvasszuk fel a csokoládéforgácsot a kókuszolajjal együtt dupla kazán fölött vagy mikrohullámú sütőben. Ne feledje, hogy folyamatosan keverje a csokoládét, nehogy megégjen, és sima állagú maradjon.
Amint a csokoládé megolvadt, egy villa segítségével kezdjük el egyenként belemártani a golyókat a csokoládéba. Természetes, hogy a golyókon felesleges csokoládé marad, egyszerűen rázzuk le a felesleget, mielőtt visszatesszük őket a pergamenpapírra. Ez a trükk biztosítja, hogy a golyóid rendezettek és nem túl csokoládésak legyenek.
Miután minden golyót belemártottunk, hagyjuk őket pihenni, amíg a csokoládé meg nem keményedik. Ezt a folyamatot felgyorsíthatja, ha kb. 10 percre a hűtőszekrénybe teszi őket.