Forrás: Freepik
No-Bake Oreo sajttorta
Ez a No-Bake Oreo Cheesecake állandó közönségkedvenc. Dekadens, könnyen elkészíthető és teljesen elragadó.
Hozzávalók
- 24 Oreo
- 1⁄4 csésze Sótlan vaj, olvasztott
- 2 csészék Krémsajt, szobahőmérsékleten
- 1⁄2 csésze kristálycukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze Tejszínhab
- További Oreo kekszek a díszítéshez
- Tejszínhab a feltéthez
Eljárás
Törjön össze 24 Oreót (néhányat félretéve a későbbi díszítéshez) turmixgépben vagy sodrófa segítségével - ez utóbbi terápiát nagyon terápiásnak találom. Egy keverőtálban keverjük össze az összetört kekszet és az olvasztott vajat, amíg olyan lesz, mint a nedves homok.
Ezt a keveréket nyomja bele erősen egy 8 vagy 9 hüvelykes rugós forma aljába. A korábbi tapasztalatok alapján azt javaslom, hogy egy üvegpohár alját használjuk, hogy egyenletes nyomást érjünk el. Tegye a hűtőbe, hogy megkeményedjen, amíg elkészíti a tölteléket.
Egy külön tálban keverje fel a krémsajtot, a cukrot és a vaníliakivonatot, amíg sima és krémes lesz. Ha elfelejtetted megpuhítani a krémsajtot, akkor előfordulhat, hogy kissé darabos lesz - ha 20 másodpercre beteszed a mikrohullámú sütőbe, akkor ez általában megteszi a hatását.
Egy másik nagy keverőtálban verje fel a tejszínhabot, amíg lágy csúcsokat nem képez. Nagyon fontos, hogy ne verjük túl a tejszínt - olyan habos állagot szeretnénk elérni, amely könnyebbé teszi a sajttortát.
Egy spatula segítségével keverje a tejszínhabot a krémsajtos keverékhez, amíg jól össze nem keveredik. Ügyeljünk arra, hogy óvatosan hajtsuk össze, hogy megmaradjon a tejszínhab légies állaga. Öntsd ezt a tölteléket a megkeményedett kéregre.
A sajttortát legalább 4 órán át, de még jobb, ha egy éjszakán át hűtjük a hűtőszekrényben. Úgy tapasztalom, hogy a hosszabb hűtési idő szilárdabb és ízletesebb sajttortát eredményez.
Tálalás előtt díszítse a sajttortát tejszínhabbal és még néhány darált Oreóval. A tejszínhabos karika a szélén, a közepén morzsolt Oreo kekszekkel kifinomult hatást kelt.