HIRDETŐ

Forrás: facebook

Nokedli kukoricalisztből, a tökéletes köret

Nokedli egy népszerű magyar tészta, ami tökéletes köret levesekhez, pörköltökhöz vagy akár önmagában fogyasztva. Ebben a változatban kukoricaliszttel készül, ami egészségesebb és gluténmentes alternatívája a hagyományosnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csésze kukoricaliszt Hozzáadott
  • 1 Csésze búzaliszt Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverje össze a kukoricatésztát és a búzalisztet egy nagy tálban.

2. Lépés

Adj hozzá egy nagy tojást és egy csipet sót.

3. Lépés

Keverje jól össze a hozzávalókat, majd adja hozzá a vizet, kevergetve, hogy egy némileg sűrű tésztát kapjon.

4. Lépés

Lefedje a tál tetejét, és hagyja pihenni a tésztát kb. 20 percre.

5. Lépés

Az olajat egy nagy, mély serpenyőben melegítse föl.

6. Lépés

Azután, ha a tészta megfelelően megpihent, egy kanállal ejtsen kisebb adagokat az olajba.

7. Lépés

A nokedlik addig főnek, amíg meg nem emelkednek a víz felszínére. Ekkor vegyük ki őket, és csepegtesse le a felesleges vizet.

8. Lépés

Tálalás előtt kicsit pirítsa meg a nokedliket a serpenyőben, hogy kívül ropogósak, belül lágyak legyenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új