Forrás: facebook
Nokedli kukoricalisztből, a tökéletes köret
Nokedli egy népszerű magyar tészta, ami tökéletes köret levesekhez, pörköltökhöz vagy akár önmagában fogyasztva. Ebben a változatban kukoricaliszttel készül, ami egészségesebb és gluténmentes alternatívája a hagyományosnak.
Hozzávalók
- 1 Csésze kukoricaliszt
- 1 Csésze búzaliszt
- 1 nagy tojás
- 1 Csésze víz
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál olaj
Eljárás
Keverje össze a kukoricatésztát és a búzalisztet egy nagy tálban.
Adj hozzá egy nagy tojást és egy csipet sót.
Keverje jól össze a hozzávalókat, majd adja hozzá a vizet, kevergetve, hogy egy némileg sűrű tésztát kapjon.
Lefedje a tál tetejét, és hagyja pihenni a tésztát kb. 20 percre.
Az olajat egy nagy, mély serpenyőben melegítse föl.
Azután, ha a tészta megfelelően megpihent, egy kanállal ejtsen kisebb adagokat az olajba.
A nokedlik addig főnek, amíg meg nem emelkednek a víz felszínére. Ekkor vegyük ki őket, és csepegtesse le a felesleges vizet.
Tálalás előtt kicsit pirítsa meg a nokedliket a serpenyőben, hogy kívül ropogósak, belül lágyak legyenek.