HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Gi8A1bsFvH9tMFJ3qm3b/901be4034bc1cd57eaf0ce31e8c73e.png)
Nutellakrémes torta
Ez a Nutellakrémes torta megkoronázza bármely étkezést. Az ízletes csokoládé, a krémes Nutella és a ropogós dió kombinációja tökéletes desszert bármilyen alkalomra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 250 g finomliszt
- 200 g cukor
- 100 g kakaópor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 250 ml tej
- 120 ml napraforgó olaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 100 g Nutella
- 200 ml Tejszín
- 100 g dió
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát.
3. Lépés
Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet, az olajat és a vaníliakivonatot.
4. Lépés
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd keverjük be a Nutellát.
5. Lépés
Öntsük a tésztát egy kivajazott tortaformába és süssük 30-35 percig.
6. Lépés
Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni, majd vonjuk be tejszínhabbal, és szórjuk meg apróra vágott dióval.