HIRDETŐ

Nutellás babka

Illatos kelés tészta egy jó adag Nutellával / csokoládéval :)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 12 dice friss élesztő Hozzáadott
  • 300 g tönkölybúzaliszt Hozzáadott
  • 50 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • Nutella Hozzáadott
  • pisztácia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük az élesztőt: a langyos (nem forró!) tejben feloldjuk az 1CL cukrot és az élesztőt, melegen tartjuk, amíg az élesztő aktiválódik (kb. 10 perc, amíg buborékok kezdenek képződni a felszínén).

2. Lépés

Ezalatt összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót (beleteszem a konyhai robotgépbe, és ott keverem össze mindent, vagy dagasztófejjel a mixerben).

3. Lépés

Amikor a kovászunk feljött, hozzáadjuk a liszthez és elkezdjük gyúrni. Fokozatosan adjuk hozzá a tojást és a megpuhult vajat (összesen kb. 10 percig gyúrjuk, amíg elálló, rugalmas tésztát kapunk, ami elválik a falaktól).

4. Lépés

Ezt az elkészített tésztát hagyjuk 1 órán át keltetni meleg helyen. Ezután nyújtsuk ki, megkentjük Nutellával (vagy bármilyen csokoládé krémmel), feltekerjük, és hosszában felvágjuk, majd mint egy fonott kalácsot (2 részből) tekercseljük fel. A formázott tésztatésztát egy sütőpapírral bélelt kenyer formába helyezzük, a tetejét megszórhatjuk aprított pisztáciával, és hagyjuk további 1 órán át keltetni, amíg a kalács megnő a térfogatában.

5. Lépés

170°C-on sütjük 30' (20' után szoktam alufóliával lefedni a nagymamát, hogy ne égjen meg).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek