HIRDETŐ

Nutellás babka

Illatos kelés tészta egy jó adag Nutellával / csokoládéval :)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 12 dice friss élesztő Hozzáadott
  • 300 g tönkölybúzaliszt Hozzáadott
  • 50 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • Nutella Hozzáadott
  • pisztácia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük az élesztőt: a langyos (nem forró!) tejben feloldjuk az 1CL cukrot és az élesztőt, melegen tartjuk, amíg az élesztő aktiválódik (kb. 10 perc, amíg buborékok kezdenek képződni a felszínén).

2. Lépés

Ezalatt összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót (beleteszem a konyhai robotgépbe, és ott keverem össze mindent, vagy dagasztófejjel a mixerben).

3. Lépés

Amikor a kovászunk feljött, hozzáadjuk a liszthez és elkezdjük gyúrni. Fokozatosan adjuk hozzá a tojást és a megpuhult vajat (összesen kb. 10 percig gyúrjuk, amíg elálló, rugalmas tésztát kapunk, ami elválik a falaktól).

4. Lépés

Ezt az elkészített tésztát hagyjuk 1 órán át keltetni meleg helyen. Ezután nyújtsuk ki, megkentjük Nutellával (vagy bármilyen csokoládé krémmel), feltekerjük, és hosszában felvágjuk, majd mint egy fonott kalácsot (2 részből) tekercseljük fel. A formázott tésztatésztát egy sütőpapírral bélelt kenyer formába helyezzük, a tetejét megszórhatjuk aprított pisztáciával, és hagyjuk további 1 órán át keltetni, amíg a kalács megnő a térfogatában.

5. Lépés

170°C-on sütjük 30' (20' után szoktam alufóliával lefedni a nagymamát, hogy ne égjen meg).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új