Forrás: Oleksandr Prokopenko from Canva
Nutellás palacsinta
Egy finom recept, amelyben a palacsintákat Nutella mogyorókrémmel töltjük meg. Tökéletes reggelire vagy egy finom snackre.
Hozzávalók
Palacsinta
- 250 g liszt
- 500 ml tej
- 2 egység Tojás
- 50 g vaj
- 1 pinch Szöveg
Töltelék
- 200 g Nutella
Eljárás
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet és a sót. Egy másik tálban verje fel a tojásokat és adjon hozzá tejet. Óvatosan öntse a tojás-tej keveréket a lisztes tálba, folyamatosan keverve, hogy ne legyenek csomók.
Olvasszuk a vajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes lángon. Tegyünk egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, döntsük meg úgy, hogy a tészta befedje az egész felületet. Főzzük addig, amíg a szélei könnyen leválaszthatók egy spatulával, körülbelül 2 perc. Fordítsuk meg a palacsintát és főzzük még 2 percig. Ismételjük meg a maradék tésztával.
Kenj egy kanál Nutellát mindegyik palacsintára. Hajtsa félbe a palacsintákat, majd negyedelje őket. Azonnal szolgálja fel.