HIRDETŐ

Nyári cseresznyeleves

A cseresznyeleves egy frissítő és könnyű indító fogás, amelyet hidegen szervírozunk. Az édeskés cseresznye íze jól működik a tejszín és a citromlé savasságával, és a menta frissítő hatással bír.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg cseresznye, kimagozva Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj Hozzáadott
  • 12 Csésze fehérbor Hozzáadott
  • 2 Csésze víz Hozzáadott
  • 12 Csésze tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 0.2 Csésze apróra vágott friss menta Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy fazékban keverjük össze a kimagozott cseresznyét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a fehérborral és a vízzel.

2. Lépés

Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot és főzzük 15-20 percig, amíg a cseresznye teljesen megpuhul.

3. Lépés

Vegyük le a tűzről, majd turmixoljuk össze sima állagúra.

4. Lépés

Keverjük hozzá a tejszínt, a citromlevet és a mentát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

5. Lépés

Tegyük hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy jól átessen és friss maradjon.

6. Lépés

Tálalás előtt merítsük a levest tálakba és díszítsük néhány friss cseresznyével, mentával és citromhéjjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új