HIRDETŐ
Nyári cseresznyeleves
A cseresznyeleves egy frissítő és könnyű indító fogás, amelyet hidegen szervírozunk. Az édeskés cseresznye íze jól működik a tejszín és a citromlé savasságával, és a menta frissítő hatással bír.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 1 kg cseresznye, kimagozva
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1⁄2 Csésze fehérbor
- 2 Csésze víz
- 1⁄2 Csésze tejszín
- 1 evőkanál citromlé
- 0.2 Csésze apróra vágott friss menta
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Egy nagy fazékban keverjük össze a kimagozott cseresznyét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a fehérborral és a vízzel.
2. Lépés
Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot és főzzük 15-20 percig, amíg a cseresznye teljesen megpuhul.
3. Lépés
Vegyük le a tűzről, majd turmixoljuk össze sima állagúra.
4. Lépés
Keverjük hozzá a tejszínt, a citromlevet és a mentát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
5. Lépés
Tegyük hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy jól átessen és friss maradjon.
6. Lépés
Tálalás előtt merítsük a levest tálakba és díszítsük néhány friss cseresznyével, mentával és citromhéjjal.