HIRDETŐ

Nyári cseresznyeleves

A cseresznyeleves egy frissítő és könnyű indító fogás, amelyet hidegen szervírozunk. Az édeskés cseresznye íze jól működik a tejszín és a citromlé savasságával, és a menta frissítő hatással bír.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg cseresznye, kimagozva Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj Hozzáadott
  • 12 Csésze fehérbor Hozzáadott
  • 2 Csésze víz Hozzáadott
  • 12 Csésze tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 0.2 Csésze apróra vágott friss menta Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy fazékban keverjük össze a kimagozott cseresznyét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a fehérborral és a vízzel.

2. Lépés

Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot és főzzük 15-20 percig, amíg a cseresznye teljesen megpuhul.

3. Lépés

Vegyük le a tűzről, majd turmixoljuk össze sima állagúra.

4. Lépés

Keverjük hozzá a tejszínt, a citromlevet és a mentát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

5. Lépés

Tegyük hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy jól átessen és friss maradjon.

6. Lépés

Tálalás előtt merítsük a levest tálakba és díszítsük néhány friss cseresznyével, mentával és citromhéjjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek