Nyúl vadasan
Hozzávalók
- 1 Házi nyúl
- 1 db The Onion
- 2 db sárgarépa
- 2 db Petrezselyem
- 4 db Fokhagymagerezdek
- 2 EK édes mártás
- 3 EK Fokhagyma mártás
- 200 g ízesített tejszín
- Marhapörkölt fűszerkeverék zacskóban
- só
- darált Fekete bors
- Red Füstölt paprika
- Csirke fűszerek
Eljárás
A nyulat felosztjuk, megtisztítjuk, felhasználjuk a lábait és a hátát. (A bordákból levest főzünk.) Tehetjük a tepsibe és megszórjuk sóval, paprikával, fekete borssal és csirke fűszerrel.
Zöldségeket karikára vágunk a nyúlhoz,, a hagymát, a répát, a petrezselymet és a fokhagymát is hozzáadjuk. Adjunk hozzá mártást és édes szószot, valamint svícomb fűszert. Felöntjük vízzel és letakarva sütjük a sütőben körülbelül 1 órán keresztül /205 fokon.
Figyeljük és szükség szerint öntözzük vízzel.
Amikor megpuhul, vegyük ki a nyulat a tálból és csontozzuk ki, vágjuk kockákra.A zöldséget a levével és a tejszínnel turmixoljuk finom mártássá, de vigyázzunk, ne felejtsük el kivenni a fűszertartalmazó zacskót.
A fazékba adjuk a nyúlhúst kockákra vágva, öntsük le zöldséglevet, szükség szerint adjunk hozzá vizet, hogy ne legyen túl sűrű, és főzzük meg. Igény szerint ízesíthetjük paprikával, sóval, aki akar, adjon hozzá vegeta-t.
Pürével szolgáljuk fel. De a köret változó lehet. Jó étvágyat!