HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: jereskok

Olasz borjúhús tonhal kapribogyó mártás Vitello Tonato

A Vitello Tonnato egy ízletes borjúhúsétel, amelyet krémes tonhal-kapribogyó mártással körítenek, ami egyedivé teszi, és lehetetlenné teszi, hogy ellenálljon neki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g Borjúpecsenye (döntetlen) Hozzáadott
  • 1 Hagyma (meghámozva és felcsíkozva) Hozzáadott
  • 1 Sárgarépa (meghámozva és félbevágva) Hozzáadott
  • 1 szár Zeller (félbevágva) Hozzáadott
  • Só és bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 konzervek tonhal olajban Hozzáadott
  • 1 evőkanál Kapribogyó (lecsepegtetve) Hozzáadott
  • 1 Szardella filé Hozzáadott
  • Egy citrom leve Hozzáadott
  • 34 csésze majonéz Hozzáadott
  • Liszt, a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

Alaposan sózzuk és borsozzuk a borjúpecsenyét, majd forgassuk meg lisztben, amíg egyenletesen be nem vonja. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel segít a borjúhús megfelelő megpirításában, ami fokozza az étel általános ízét.

2. Lépés

Tegye a borjúpecsenyét egy nagy fazékba a hagymával, a sárgarépával és a zellerrel együtt. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy a borjúhús kétharmadáig ellepje. Kis lángon forraljuk fel, fedjük le részben az edényt, és hagyjuk főni 3 órán át.

3. Lépés

Ha a borjúhús megfőtt, vegye ki a húslevesből, és hagyja teljesen kihűlni. Én általában egy éjszakán át hagyom a hűtőben hűlni, ez segít a borjúhús vékonyra szeletelésében, ami kulcsfontosságú ennél az ételnél.

4. Lépés

A mártáshoz keverje össze a tonhalat, a kapribogyót, a szardellát, a citromlevet és a majonézt egy turmixgépben. Pépesítsük simára. Kóstolja meg a szószt ebben a fázisban, szükség esetén módosíthatja az ízeket. Fanyarnak, umami ízűnek és krémesnek kell lennie.

5. Lépés

Vékonyra szeleteljük a borjúhúst, és elrendezzük egy tálon, majd ráöntjük a tonhalmártást. Tálalás előtt legalább egy órát hagyjuk pihenni. Így az ízek összeolvadnak, és felejthetetlen ízt kapunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új